PARTIZAN MOŽE DO PRVOG MESTA U EVROKUPU: Crno-beli navijaju za Poljake, uticaj bi mogla da ima i Andora

Novosti online

24. 03. 2022. u 08:53

PARTIZAN je sigurno obezbedio drugo mesto u grupnoj fazi Evrokupa, a pojavila se šansa da crno-beli i prvi prođu kroz cilj u grupi A.

ПАРТИЗАН МОЖЕ ДО ПРВОГ МЕСТА У ЕВРОКУПУ: Црно-бели навијају за Пољаке, утицај би могла да има и Андора

FOTO: KK Partizan

Sve se otvorilo za čelnu poziciju porazom Huventuda od Metropolitana u Francuskoj (86:78), pa su sada ekipe iz Španije i Srbije na identičnom učinku 11-4. Ukoliko se tako završi, tim iz Badalone će biti prvi jer je bolji u međusobnom skoru od crno-belih.

Ipak, nada za prvo mesto postoji, a evo šta je za to potrebno?

Huventud u poslednjem kolu mora da izgubi od Šlonska na svom terenu. Istina, to je malo verovatno, pošto su Poljaci do sada zabeležili samo tri trijumfa, a i lako su poraženi u prvom susretu ovih rivala. Ipak, to ne mora ništa da znači, ali je jasno da je Huventud veliki favorit.

Takođe, Partizan bi morao da slavi u Italiji protiv Trenta. Crno-beli ne bi trebalo da imaju problema da to urade, pošto je naredni rival do sada zabeležio samo jednu pobedu.

U celu priču se umešala i Andora koja do kraja ima da odigra dve utakmice (Metropolitan i Šlonsk). Španci bi crno-belima mogli da pomognu da budu lideri grupe samo u slučaju da dobiju obe utakmice, a da Beograđani i tim iz Badalone dožive poraz u narednom meču. Tada bi sve ekipe imale učinak 11-5 i stvorio bi se trougao u kome se gleda koš razlika u međusobnim susretima u kojem bi Partizan imao prednost, pre svega zbog ogromne pobede protiv Andore u Beogradu od plus 25.

Bilo kako bilo, tim Željka Obradovića ima sigurno drugo mesto, a da li će biti prvi ne zavisi samo od njega.

BONUS VIDEO: Pogledajte najbolje sa košarkaškog derbija Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)