"VOLEO BIH, ALI..." Nadal: Mislim da 21 grend slem nije dovoljan da budem rekorder

Novosti online

02. 02. 2022. u 19:10

RAFAEL je osvojio Australijan open i na taj način stigao do 21. grend slem titule, a Španac je otrkio da li će to biti dovoljno za rekord u tom parametru.

ВОЛЕО БИХ, АЛИ... Надал: Мислим да 21 гренд слем није довољан да будем рекордер

Tanjug/AP

"Bik sa Majorke" je u maratonskom finalu posle velikog preokreta pobedio Danila Medvedeva sa 3:2 i tako drugi put u karijeri osvojio grend slem u Melburnu (prvi put slavio 2009. godine).

- Bilo je teških trenutaka jer je u prvom setu bio bolji od mene. U drugom se sve menja, ali on dobija u taj-brejku, a ja nisam imao dovoljno snage. Kada sam izgubio drugi set, to je bio veoma težak udarac za mene. Bio je to trenutak maksimalnog razočarenja. Vratio sam se i počeo da verujem, posle svakog poena sam se osećao bolje i sposobnije. Australija je turnir na kome sam najviše patio i imao mnogo kritičnih trenutaka u smislu povreda. U mojim godinama, osvajanje druge titule u Melburnu je od velikog značaja za mene - rekao je Nadal.

Trka za najboljeg tenisera svih vremena

Iskusni 35-godišnjak naglašava da mu trka za igrača sa najviše grend slem titula nije prioritet.

- Da li želim da budem onaj sa najviše trofeja od nas trojice? Da, voleo bih, ali nisam opsednut tom idejom. Mislim da 21 grend slem nije dovoljan da budem onaj koji ima najviše. Boriću se za to i nadam se da ću imati mogućnost ako mi fizičko stanje bude dozvolilo. Prošle godine sam bio blizu 21. gred slema na Rolan Garosu. Bez obzira na to da li sam ja onaj sa najviše trofeja ili ne, ne mislim da će to uticati na mene u životu. Neću svakodnevno trenirati i razmišljati o tome da li ću imati više trofeja od nekog drugog.

Povrede su dosta mučile Nadala u prethodnom periodu i samim tim trofej u Australiji još više dobija na značaju.

- Na kraju krajeva mi smo pre svega ljudi, a onda sportisti, prolazimo kroz dobre i loše trenutke. Svako ima svoje ciljeve i ambicije. Do pre mesec dana nisam bio sposoban da se borim za svoje ciljeve. To su trenuci kada ne znate šta će se desiti, a ono što sam ja uradio jeste da nastavim dalje. Napravio sam promene u načinu na koji radim, dobro sam radio u teretani, što mi se baš i ne sviđa... Moja ambicija nikada nije preterana, volim da treniram i takmičim se. Znam da je sve u tome. Život ima rok trajanja i znam da ne traje zauvek. Sve dok imam mogućnost da uživam, ovo je moj san. Pobede i porazi su deo naših života. Takmičenje na najvećim terenima na svetu me uvek motiviše.

Za kraj se dotakao i planova za nastavak sezone, tačnije koji su to naredni turniri na kojima bi mogli da ga gledamo.

- Moram da napravim analizu. Siguran sam da ću ići na Indijan Vels, a do Akapulka je vremenski period kraći. Moram da donosim odluke u skladu sa onim što mi telo dozvoljava - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)