ĐOKOVIĆ TO NIKADA NE BI URADIO: Medvedev priznao da je namerno provocirao rivala

Novosti online

24. 01. 2022. u 10:32

DRUGI teniser sveta, Rus Danil Medvedev plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Amerikanca Maksima Kresija sa 6:2, 7:6(4), 6:7(4), 7:5. Meč drugog i 70. tenisera sveta na Margaret Kort areni trajao je tri i po sata.

ЂОКОВИЋ ТО НИКАДА НЕ БИ УРАДИО: Медведев признао да је намерно провоцирао ривала

FOTO: AP/Tanjug

Iako je Amerikanac pred ovaj turnir bio tek 70. na svetu, dobro je namučio Rusa, koji je koristio i neka lukavstva kako bi stigao do pobede.

Naime, Medvedev je glasno pričao tokom meča, što od njega do sada nismo videli, a ispostavilo je da sve to radio planski.

- Ovo je tako dosadno... Neverovatno koliko sreće ima. Nikad nisam video ništa slično u životu - pričao je Danil Medvedev tokom meča.

Njegove reči jasno su se čule, mogao je da ih "uhvati" i Maksim Kresi, kojem verovatno nije bilo prijatno u tim trenucima. O tome je, na kraju meča, govorio i Danil Medvedev. Ruski teniser je objasnio o čemu se radilo tokom susreta.

 

- Bio je odličan duel. Tokom meča sam malo poludeo, zbog sebe. Pokušavao sam da kažem nešto, da mu 'uđem u glavu'. Da se on zapita 'Šta to, dođavola, priča Medvedev'. I da onda možda promaši neki udarac. Nisam srećan zbog stvari koje sam rekao danas, ali najvažnije je što sam nastavio da se borim - ispričao je Rus.

Tako je Danil priznao da se bavio nečasnim radnjama, pa tako pokazao da ipak još nije dorastao Novaku Đokoviću. Srbin se nikada nije bavio tim stvarima i poznat je kao jedan od igrača koji propagiraju fer plej i nisu retke situacije da Nole srdačno čestita rivalu i kada izgubi, tako je bilo na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali na Ju-Es openu kada je poražen u borbi za trofej baš od Medvedeva.

FOTO: AP

 

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (3)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti