KAKO JE ISKRIVLJENA SLIKA O NOVAKU KAO PROTIVNIKU IMUNIZACIJE: Žigosan zbog "zum" razgovora

Đ. S.

16. 01. 2022. u 22:42

U DANIMA kada se svet premijerno susreo sa naletom virusa korona, i kada je Srbija, kao i ostale države na planeti, bila u strogom karantinu, poznate ličnosti, pa i sportisti, pokušali su da dokolicu ubiju onlajn četovima i razgovorima.

КАКО ЈЕ ИСКРИВЉЕНА СЛИКА О НОВАКУ КАО ПРОТИВНИКУ ИМУНИЗАЦИЈЕ: Жигосан због зум разговора

Foto: Printskrin

Jedan od njih bio je i onaj iz 2020. u kojem su učestvovali: Novak Đoković, Dušan Borković, Dušan Lajović, Marko Pantelić, Aleksandar Atanasijević, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Filip Krajinović.

Tokom pomenutog razgovora srpskih sportskih odlikaša, nastala je i izjava Đokovića koja je poslužila svetskim mejnstrim medijima da Đokovića žigošu kao antivaksera i kreiraju propagandu koja mu je na kraju uskratila pravo da se takmiči na ovogodišnjem Australijan openu.

- Ja prvi nisam za te vakcine, nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao. Ako to bude bilo pravilo i zakon, šta će onda biti? Moram da odlučim da li ću se podvrgnuti tome ili ne. Trenutno stojim pri ovome sada, da li će se promeniti, ne znam, ali utiče direktno na moj posao - glasio je tada stav prvog igrača planete.

I tada je nastalo ono što se u popularnoj kulturi naziva "efekat leptira". Objašnjenje tog fenomena kaže da jedan zamah leptirovih krila na zapadnoj hemisferi Zemlje, može da proizvede cunami na istoku. A upravo je Đokovićeva izjava iz španskog karantina kreirala tajfun medijskih spisa zapadnjačkih harangi, koje su brže-bolje potrčale da mu nalepe etiketu protivnika vakcinacije.

Od tada, Đoković je ostao poprilično nem po pitanju cepljenja, sam je priznao na ulasku u Australiju da nije vakcinisan, ali osim toga - ništa. Međutim, upravo su izjave od pre dve godine iz teksta Bi-Bi-Sija iskorišćene kao jedan od glavnih argumenata da se Novaku oduzme pravo da učestvuje na Australijan openu i da se okarakteriše kao protinvik imunizacije.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije