"ZEMLJACI, SRBI..." Novak Đoković se potresno oglasio posle sramne presude u Australiji

Novosti online

16. 01. 2022. u 08:35

NOVAK Đoković je rešio da se, na kratko, obrati javnosti posle skandala koji se desio u Australiji.

ЗЕМЉАЦИ, СРБИ... Новак Ђоковић се потресно огласио после срамне пресуде у Аустралији

Foto: Profimedia

Podsetimo, devetostruki pobednik Australijan opena je na tamošenjem Saveznom sudu odbijen u žalbenom postupku povodom oduzimanja vize od strane ministra za imigracije, Aleksa Houka, a kada se suđenje završilo, Novak se na sledeći način obratio javnosti:


- Voleo bih da se na kratko izjasnim o ishodu današnjeg suđenja. Sada ću uzeti malo vremena da se oporavim i prikupim, pre nego što budem davao dodatne izjave na ovu temu. Ekstremno sam razočaran presudom da se odbije moja žalba, što znači da neću moći da branim titulu na Australijan openu niti da u njoj ostanem, rekao je Đoković i dodao:

Poštujem odluku Suda i sarađivaću sa svim relevantnim vlastima po pitanju mog odlaska iz Australije.

Neprijatno mi je što je fokus prethodnih nedelja bio na meni, i nadam se da će se sada sav fokus prebaciti na turnir koji volim. Voleo bih da poželim učesnicima, zvaničnicima, radnicima, volonterima i svim navijačima na svetu sve najbolje u vezi sa turnirom.

Na kraju, hteo bih da se zahvalim mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim zemljacima Srbima na kontinuiranoj podršci. Bili ste mi veliki izvor snage", naveo je Đoković u saopštenju koje prenosi australijski "Ejdž".

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković i šta za njega sledi, bez obzira na to što neće igrati na Australijan openu 2022, koji počinje ovog ponedeljka, 17. januara.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (25)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo