ĐOKOVIĆ NA SLOBODI! Vlast danas neće deportovati Novaka iz Australije

D. N.

10. 01. 2022. u 11:16

"NOVAK Đoković je pobedio Australiju! Nole ostaje!", glasile su prve vesti koje su ovog ponedeljka u zoru obišle ceo svet, potom se spekulisalo da je srpski as uhapšen, da će ga ministar za imigracije deportovati, na šta ima pravo po zakonu, ali - australijski mediji javljaju da će, bar ove noći, Đoković biti slobodan čovek.

ЂОКОВИЋ НА СЛОБОДИ! Власт данас неће депортовати Новака из Аустралије

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kako je istakao vodeći politički novinar "Ejdža" Pol Sakal, njegov kolega je saznao sledeće:

"Novak Đoković će biti slobodan čovek ove noći. Vlada Australije neće večeras doneti odluku da ga deportuje. Ministar za imigracije je imao četiri sata da donese odluku o oduzimanju vize pre nego što Novak napusti pritvor, ali iako to sada nije uradio, odluka može biti doneta sutra, ili u danima koji slede", poručio je Sakal.

Podsetimo, iako je najbolji teniser sveta uspeo da na sudu izdejstvuje da se ukine odluka o oduzimanju vize, mogao bi ipak da bude deportovan.

Đoković je sleteo u Melburn u sredu, ubeđen da je ispunio sve uslove za ulazak u tu zemlju: Teniski savez Australije ga je ranije obavestio da je ispunio uslov za medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa, on je popunio formulare i dobio dozvolu da se ukrca u avion u Dubaiju, ali je po sletanju zadržan na aerodromu, pa mu je izrečena mera oduzimanja vize, što za sobom povlači deportaciju.

Kako se Novak žalio na tu odluku, odveden je u imigracioni hotel na obodu Melburna, gde  je izveden "na javnosti neobjavljenu lokaciju" kako bi čekao sudsku odluku o žalbi. To suđenje je proteklo burno, završilo se kako su Noletovi navijači i priželjkivali.

Međutim, ministar za imigracije Aleks Hok može da iskoristi ličnu moć, koju mu daje zakon (Akt o migraciji), da otkaže vizu Novaku Đokoviću, iako je sud odlučio da on (Novak) bude oslobođen i da mu se da dozvola da igra na Australijan openu.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022. 

BONUS VIDEOSrbi se okupili da oslobode Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede