KO JE OVDE LUD? Nadal zaražen, a njima smeta Đoković

Novosti online

21. 12. 2021. u 09:10

POSLE vesti da je Rafael Nadal zaražen koronom još više je došlo upitnika za Australijan open.

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Надал заражен, а њима смета Ђоковић

Foto: EPA

Prvi grend slem u sezoni je još uvek u magli kada se priča o učesnicima. Jedan od onih koji će sigurno ići u Melburn je Endi Mari, koji je prokomentarisao i da ne bi bio iznenađen da se Novak Đoković ne pojavi u Melburnu.

- Već smo blizu turnira i ne znam šta se tačno dešava, tako da možemo i da pretpostavimo da nije baš bio voljan da to uradi. S obzirom na to, da sutra čujem da ne ide (na Australijan open), da li bih se iznenadio? Ne, ne mislim da bih - rekao je Mari i dodao:

foto: AP

 

- Bio bih iznenađen (kada bih saznao da nije vakcinisan) jer mislim da je vakcina bezbedna. Znam da neki ljudi pričaju da nije efikasna jer sad moraju da dobiju još vakcina zbog novih sojeva i svega, ali mislim da je tako sa mnogim bolestima - priča trostruki grend slem šampion i dodaje: - Kao kod gripa, na primer, svake godine nam nude vakcine protiv gripa, koje su malo promenjene, kako bismo smanjili rizik. Verujem da su bezbedne i efikasne, tako da da – iznenadilo bi me iz tog razloga da ne ode (u Australiju).

A posebno zanimljiv tekst se pojavio na francuskom portalu "We love tennis", koji ističe histeriju Australijanaca prema Novaku Đokoviću, a zaražen je Rafael Nadal.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 

- Kada vidimo histerijsku krizu australijskih vlasti u vezi sa Novakom Đokovićem, samo što ne poželimo da sve vidimo kao prst sudbine kada smo saznali da je Rafael Nadal, jedan od onih koji su prvi vakcinisani, dobar vojnik i sjajan momak, objavio da je pozitivan na kovid-19. Kao da se ceo svet raspada za Krega Tajlija, koji je već video sebe kako dočekuje špansku zvezdu sa fanfarama i trostrukom dozom vakcine u njegovoj levoj ruci - prenosi portal.

Autor teksta napominje da je balon jedino rešenje u Melburn.

Tanjug/AP

 

- Od tada smo shvatili da biti vakcinisan ne sprečava prenošenje zaraze, što je i dalje dilema za 'srećni slem' koji je prodao priču o stopostotno sigurnom turniru. Sada može da se dogodi da Novak stigne u zemlju kengura bez vakcine, ali sa gomilom testova za svoj nos, a da Rafael Nadal, što mu nikako ne želimo, ostane kod kuće. Ipak, čini se da je povratak balona verovatna stvar, s obzirom na probleme prenošenja virusa, i otuda možemo da aplaudiramo oberučke jer će se nevakcinisani i vakcinisani naći na istom brodu - zaključak je u kolumni koju je potpisao Žan Miler.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna