"NE BI ME IZNENADILO DA NOVAK ODUSTANE OD AUSTRALIJE": Đokovićev prijatelj zabrinuo navijače

Novosti online

19. 12. 2021. u 19:03

BRITANSKI teniser Endi Marej govorio je o vakcinama, Australijan openu i Novaku Đokoviću, a izjavom je zabrinuo navijače srpskog tenisera.

НЕ БИ МЕ ИЗНЕНАДИЛО ДА НОВАК ОДУСТАНЕ ОД АУСТРАЛИЈЕ: Ђоковићев пријатељ забринуо навијаче

FOTO: AP

Škot, trenutno 134. teniser sveta pripreme za novu sezonu počeo je učešćem na "Mubadali" u Abu Dabiju, u finalu ga je porazio Andrej Rubljov.

U intervjuu nakon turnira za „Eurosport“ otkrio je da planira da uzme buster vakcinu protiv virusa korona pred početak turnira u Australiji, koja mu je naredna destinacija.

Vakcinacija će biti obavezan uslov kako biste učestvovali na Australijan openu i ostalim turnirima na tom tlu ove godine, zbog čega učešće Novaka Đokovića na istim i dalje nije u potpunosti potvrđeno.

Tridesetčetvorogodišnji Škot ističe da su vakcine bezbedne i da bi informacija da je Đoković nevakcinisan zbog toga za njega bila iznenađujuća.

- Već smo blizu turnira i ne znam šta se tačno dešava, tako da možemo i da pretpostavimo da nije baš bio voljan da to uradi. S obzirom na to, da sutra čujem da ne ide (na Australijan open), da li bih se iznenadio? Ne, ne mislim da bih, izjavio je Mari.

- Bio bih iznenađen (kada bih saznao da nije vakcinisan) jer mislim da je vakcina bezbedna. Znam da neki ljudi pričaju da nije efikasna jer sad moraju da dobiju još vakcina zbog novih sojeva i svega, ali mislim da je tako sa mnogim bolestima, priča trostruki Grend slem šampion i dodaje:

- Kao kod gripa na primer, svake godine nam nude vakcine protiv gripa, koje su malo promenjene, kako bismo smanjili rizik. Verujem da su bezbedne i efikasne, tako da da – iznenadilo bi me iz tog razloga ne ode (u Australiju), rekao je Mari.

Podsetimo, Novak i Endi su odigrali čak 36 međusobnih duela (25-11 za Srbina), od čega pet u Australiji. Đoković je Britanca pobedio svih pet puta, od čega jednom u polufinalu i četiri puta u finalu.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna