TENISKI ŠOK: Rafael Nadal ima koronu, Španac ne može da veruje šta ga je snašlo

D. N.

20. 12. 2021. u 12:15

RAFAEL Nadal po svoj prilici neće moći da igra na Australijan openu, jer je obelodanio da je pozitivan na SARS-CoV-2 tip koronavirusa.

ТЕНИСКИ ШОК: Рафаел Надал има корону, Шпанац не може да верује шта га је снашло

FOTO: AP/Tanjug

Samo što se vratio tenisu posle višemesečne pauze, španski as je po povratku iz Abu Dabija, gde je igrao na revijalnom "Mubadala svetskom teniskom šampionatu", objavio ovog ponedeljka da je bio pozitivan na PCR testu koji je obavio po dolasku u domovinu.

Imajući u vidu da se očekuje da već sledeće sedmice teniseri i teniserke krenu za Melburn, kako bi učestvovali na predstojećem Australijan openu, pod znakom pitanja je da li će Rafa zaigrati na tom grend slemu.

Kako je Nadal istakao, on se podvrgavao kovid-testiranju svaka dva dana dok je bio u Kuvajtu, na otvaranju svoje teniske akademije, a onda i u Abu Dabiju, gde je boravio na turniru. I, svi tamošnji rezultati bili su negativni.

Međutim, u ponedeljak se situacija promenila.

- Doživeo sam prilično neprijatne momente kada sam saznao za najnoviji PCR test, obavljen po dolasku u Španiju, ali se nadam da će se stvari popravljati kako vreme odmiče. Što se tiče mojih narednih nastupa, potpuno sam fleksibilan što se tiče takmičarskog kalendara i analiziraću šta mi je činiti u zavisnosti od toga kako se bude razvijala moja situacija sa koronavirusom - poručio je Rafael Nadal.

Podsetimo, u sedmici za nama španski teniser je u Abu Dabiju odigrao dva meča i doživeo dva poraza.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!