SILOVANA TENISERKA PROMENILA PRIČU: Oglasila se, kaže da je na sigurnom, a niko ne zna gde je...

Novosti online

18. 11. 2021. u 12:13

KINESKA teniserka Šuai Peng šokirala je svetsku javnost izjavom da je svojevremeno silovana od strane nekadašnjeg vicepremijera te zemlje Zanga Gaolija, inače penzionisanog visokog komunističkog zvaničnika!

СИЛОВАНА ТЕНИСЕРКА ПРОМЕНИЛА ПРИЧУ: Огласила се, каже да је на сигурном, а нико не зна где је...

Foto: EPA

Peng je optužbe iznela na sajtu društvenih mreža "Veibo", da bi u međuvremenu pomenuti post bio izbrisan, a sama pretraga teniserke na Guglu postala je ograničena.

Nekadašnja šampionka Rolan Garosa (2013) i Vimbldona (2014) je opisala šta se dešavalo i kako ju je Zang navodno seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom da igra tenis.

Ubrzo je usledila cenzura ne samo njenih objava na društvenim mrežama, već i svega što ima bilo kakve veze sa ovom teniserkom.

Kako su brojni mediji bezuspešno pokušali da dođu do kontakta sa Šuai, među ljubiteljima „belog sporta“ pojavila se bojazan da je oteta od strane kineskih zvaničnika.

A sada je slučaj nestale teniserke dobio novu dimenziju. Ona je, navodno, objavila pismo, koje je, kako se navodi, poslala na adresu Međunarodnog udruženja teniserki (WTA) u kojem javlja da je sa njom sve u redu i da se odmara.

- Nisam nestala, nisam ugrožena, odmaram se kod kuće i sve je u redu. Hvala što brinete za mene - ističe se u pismu, nakon što je VTA objavio da brine za teniserku koje nigde nema.

Izvršni direktor VTA Stiv Sajmon kaže da sa njom niko već neko vreme nije uspeo da stupi u kontakt.

- Ova objava samo podiže moju brigu o njenoj sigurnosti. Teško mi je da poverujem da je Peng Šuai zapravo napisala pismo ili da verujem u ono što u njemu piše - rekao je Sajmon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri