"ĐOKOVIĆ NE PRAVI TO ZBOG SEBE, IMA DOVOLJNO NOVCA": Ovo niko nije očekivao! Jedan od osnivača ATP-a žestoko nahvalio Novaka

Novosti online

20. 09. 2021. u 12:05

RAT na relaciji ATP-a i PTPA bi konačno mogao da se okonča.

ЂОКОВИЋ НЕ ПРАВИ ТО ЗБОГ СЕБЕ, ИМА ДОВОЉНО НОВЦА: Ово нико није очекивао! Један од оснивача АТП-а жестоко нахвалио Новака

FOTO: Tanjug

Naime, Novak Đoković je uz nekoliko kolega osnovao PTPA, organizaciju koja ima za cilj da štiti interese tenisera.

Decenijski rivali srpskog tenisera Rodžer Federer i Rafael Nadal su kritikovali ovaj potez, dok su Kanađani Vasek Pospišil i Miloš Raonić stali uz najboljeg igrača sveta.

Napravio se veliki jaz između ove dve organizacije, činilo se da bi teško moglo da dođe do nekog pomirenja i ujedinjenja.

Često su na račun Đokovića stizale otrovne strelice uz ATP-a, pa čak i igrača koji nisu zagovornici PTPA organizacije.

Čini se da su se sada stvari malo promenile, ako je verovati rečima Donalda Dela. Jedan od osnivača ATP-a ne veruje da je iza Đokovićeve inicijative bilo kakva loša ili sebična Novakova namera.

- Đoković sigurno ne pravi to zbog sebe. Ne treba mu novac, zaradio je samo na terenu preko 150 miliona dolara, da ne pričam o sponzorskim zaradama. Ne treba mu takođe ni to odvraćanje pažnje. Niko ga ne bi krivio da se sklonio i da je ostavio Pospišilu te teške stvari, dok on pokušava da uradi najsvetiju stvar u tenisu, nešto što se nije desilo više od pola veka, pobedu na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i Ju-Es openu - rekao je Donald Del.

Podsećanja radi, u više navrata je Đoković pričao o organizaciji koju je osnovao, a uvek je govorio da to čini za dobrobit drugih igrača i razvoj sporta.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata