HOLANĐANIN NASTAVIO DA ČINI ČUDA NA JU-ES OPENU: Van de Zandšlup eliminisao Švarcmana i zakazao duel sa drugim igračem sveta

Novosti online

05. 09. 2021. u 22:24

MALO ko je čuo za holandskog tenisera Botika van de Zandšlupa, možda jedino veliki fanatici "belog sporta".

ХОЛАНЂАНИН НАСТАВИО ДА ЧИНИ ЧУДА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Ван де Зандшлуп елиминисао Шварцмана и заказао дуел са другим играчем света

FOTO: AP/Tanjug

Svi oni koji nisu čuli za 117. igrača sveta od večeras će čuti. On je uspeo da se plasira u četvrtfinale Ju-Es opena, pošto je pobedio Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:4, 5:7, 5:7, 6:1.

Svi prisutni na "Luj Armostrong" stadionu imali su priliku da uživaju u četiri sata i 22 minuta velike borbe i sjajnog tenisa.

Na kraju je razlog za slavlje imao Van de Zandšlup koji se kao kvalifikant domogao plasmana među osam najboljih.

Ovaj 25-godišnjak iz Vageningena je u kvalifikacijama pobedio Tomasa Bariosa, Bena Šeltona i Enca Koakoa - svakog po 2:1 u setovima. Potom je u glavnom žrebu bio bolji od Karlosa Tabernea (3:2), Kaspera Ruda (3:1), Fakunda Banjisa (3:1) i sada Dijega Švarcmana.

Odlična prva dva seta odigrao je Holanđanin. Ipak, znao je da to nije sigurna prednost kada je preko puta mreže omaleni Argentinac. Pokazao je karakter 14. teniser sveta i vratio se u meč, ali potpuno neočekivano je stao u petom setu u kome je bio razbijen.

Van de Zandšlup će priliku da produži svoj teniski san imati prekosutra u duelu sa drugim reketom sveta Danilom Medvedevim koji je lako dobio Danijela Evansa sa 3:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)