NAJBOLJE ZA DRUGU NEDELJU: Đoković protiv mladog Amerikanca nastavlja pohod na 21. grend slem krunu

Đ. S.

05. 09. 2021. u 19:09

PRVA nedelja je odrađena, ne baš sjajno, ali dovoljno dobro da se pokaznom vežbom iz rutine i lakoće pobeđivanja, stigne na pola puta od kalendarskog grend slema i 21. replike pehara sa najvećih teniskih tunira.

НАЈБОЉЕ ЗА ДРУГУ НЕДЕЉУ: Ђоковић против младог Американца наставља поход на 21. гренд слем круну

FOTO: AP/Tanjug

Novaku Đokoviću preostale su još četiri prepreke na Ju-Es openu, narednih sedam dana mogli bi vrlo lako da se ispostave kao sudbonosni u usponu srpskog teniskog maestra na Mont Everest belog sporta, budući da ima priliku da ponovi podvig Roda Lejvera, koji je 1969. u znatno drugačijim uslovima nanizao sve četiri grend slem titule.

JU-ES OPEN

TENISERI

Haris - Šapovalov - 3:0, Basilašvili - Opelka 0:3, Zverev - Sok 2:1 (predaja Soka), Van de Zandšlup (danas), Evans - Medvedev (danas), Gojovčik - Alkaraz (večeras).

TENISERKE

Barti - Rodžers 1:2, Gračeva - Pavljučenkova 0:2, Svitolina - Halep (danas), Kerber - Fernandeš (danas), Mertens - Sabalenka (danas).

Već sutra po podne ili kasno uveče, u zavisnosti od volje organizatora, prva iz tog "pokera" stavki, mogla bi da bude otkačena. Đokovićev naredni rival je Dženson Bruksbi, jedan od mnogih mladih američkih tenisera za koje važi krilatica "oni dolaze", koji je do sada izbacio već favorizovane Tejlora Frica i Arslana Karaceva. Dakle, bez obzira na to što vlada konsenzus da je trijumf nad Bruksbijem unapred upisan, oprez je neophodan, naročito zbog toga što Novak nije naročito blistao protiv Nišikorija, ali utisak je da je najbolje ostavio za drugu nedelju.

- Posle trijumfa u Parizu ove godine, osećao sam da imam šanse na travi, imao sam dva Vimbldona u nizu i prilazio sam turniru sa osećajem da sam napredovao godinama u igri na travi. Nije mi delovalo više nemoguće da idem na sva četiri turnira u jednoj godini. I evo, tu sam, u dobroj poziciji da to uradim. Još sam u turniru, ali idem meč po meč - pametno rezonuje Novak.

Slažu se i bivši teniski šampioni, da se od Đokovića tek očekuje da pokaže nivo igre koji ga je krasio tokom pohoda na Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon.

- Bio je pravi šoumen, testirao je publiku. Mislim da još nije igrao svoj najbolji tenis, imao je uspone i padove, ali nije ni morao da igra najbolje. Znate da ste u nevolji ako vrhunac igre dostignete prve nedelje i ako ste na sto odsto u svakom meču. Ima dovoljno energije kod njega i dobrog tenisa za narednu nedelju - analizirala je Kris Evert dosadašnje Novakovo putešestvije.

Što se toga tiče, u slučaju očekivane pobede nad Amerikancem, Đokovića bi u četvrtfinalu sačekao najverovatnije Mateo Beretini, koji sutra igra sa Oskarom Oteom. Italijan se našao na Đokovićevom putu i u Parizu kada je pao u četvrtfinalu, dok je u Londonu dobacio do finala. Dalja projekcija žreba kazuje da je za polufinale zakazan revanš iz Tokija, odnosno duel sa Sašom Zverevom, dok je u finalu, projektovan rival Danil Medvedev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)