ATP LISTA: Novak i dalje suvereno vlada, sve bliže apsolutnom rekordu u broju nedelja na vrhu

Novosti online

30. 08. 2021. u 10:00

NIJE bilo promena u vrhu ATP liste pred početak poslednjeg gren slema sezone. Novak Đoković počeo je 336. nedelju kao svetski broj jedan.

АТП ЛИСТА: Новак и даље суверено влада, све ближе апсолутном рекорду у броју недеља на врху

FOTO: AP/Tanjug

Prati ga trojka iz nove generacije - Medvedev, Cicicpac, Zverev, ali nema opasnosti da će ga neko od njih preskočiti posle Ju Es opena. Nole je sve bliže apsolutno teniskom rekordui koji drži Šrtefi Graf, a Nemica je pred početak Ju-Es opena izjavila da bi joj bilo drago da naš as kompletira kalendarski gren slem.

Peti je Rafael Nadal koji će izgubiti mnogo bodova posle okončanja Otvorenog prvenstva SAD pa ga na narednoj listi očekuje pad na osmo mesto.

U prvih deset su još i prošlogodišnji šampion Njujorka Dominik Tim, Rubljev, Beretini, Rodžer Federer koji se volšebno drži u Top10, ali tome će uskoro doći kraj i Denis Šapovalov.

Od srpskih tenisera, u prvih 100 su Filip Krajinović koji je na 38. mestu najbolje plasiran posle Novaka, potom slede Dušan Lajović (40.), Laslo Đere (51.) i Miomir Kecmanović (63.).

Jedini značajan napredak u prvih sto zabeležili su šampion i finalista Sejlema Ilja Ivaška, koji je ostvario rejting karijere pošto je sa 63. mesta stigao na 53, odnosno Mikael Imer koji je bio 90, a sada je 72. igrač sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024