"NE BIH SE IZNENADIO DA NOVAK OSVOJI JU-ES OPEN I NIJEDAN VIŠE GREND SLEM": Vilander govorio o Đokovićevim šansama u NJujorku

Novosti online

29. 08. 2021. u 14:59

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković sprema se za Ju-Es open i napad na 21. grend slem titulu. O tome da li Srbin može do trofeja govorio je stručni konsultant "Eurosporta" Mats Vilander.

НЕ БИХ СЕ ИЗНЕНАДИО ДА НОВАК ОСВОЈИ ЈУ-ЕС ОПЕН И НИЈЕДАН ВИШЕ ГРЕНД СЛЕМ: Виландер говорио о Ђоковићевим шансама у Њујорку

FOTO: Tanjug

Ukoliko bi Đoković došao do pehara u Njujorku prestigao bi dvojicu velikih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju grend slem trofeja i tako osvojio kalendarski slem.

- Šansa da osvoji kalendarski Slem učiniće ga još odlučnijim, ako je to moguće - rekao je Vilander.

Bivši švedski teniser je potom istakao da ne bi bio iznenađen da Novak osvoji Ju-Es open i više nijedan grend slem.

- Ne bih se iznenadio kada bi osvojio Ju-Es open, a onda više nijedan grend slem - poručio je Mats i dodao:

- Brojka od 21 grend slem titule predstavlja težak teret, a kalendarski Slem za njega bi bilo zadovoljstvo. Ovo je prilika da uradi nešto za šta je mislio da nikad neće imati šansu. Ta šansa ga čini favoritom za osvajanje Ju-Es opena.

Vilander je naveo da smatra da je pobeda Pabla Karenja Buste nad Đokovićem u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama ohrabrila ostale igrače.

- Mislim da ono što se dogodilo na OI neće puno uticati na Novaka. Uticaće na ostale, pošto će oni razmišljati o tome da ako Karenjo Busta, koji nema isto oružje kao Zverev ili Medvedev, može da pobedi – mogu i oni. Od 127 igrača u žrebu, mislim da imaate 70-80 koji misle da imaju šansu da pobede Novaka - zaključio je Vilander.

Prvi rival Novaku Đokoviću na Ju-Es openu biće mladi Danac Holger Rune.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024