SKOK U BESMRTNOST! Novak: "Motivisan sam da igram najbolji tenis, pred publikom"

Đorđe Samoilović

29. 08. 2021. u 08:22

NA turniru koji je po običaju kruna teniske sezone, pred Novakom Đokovićem je skok u sportsku besmrtnost.

СКОК У БЕСМРТНОСТ! Новак: Мотивисан сам да играм најбољи тенис, пред публиком

FOTO:


Što niko nikad nije u istoriji belog sporta, barem u onom delu koji se naziva "Open era", može naš igrač na predstojećem Ju-Es openu (od 30. avgusta do 12. septembra). Ima priliku da posle Melburna, Pariza i Londona pokori i Njujork i tako kompletira "kalendarski slem", odnosno u trofejnu vitrinu unese replike trofeja sva četiri najbitnija turnira u 365 dana. Samim tim da stigne i do 21. grend slem krune i usami se na vrhu večne liste teniskih šampiona i dodatno učvrssi GOAT legat koji je prisvojio posle Vimbldona.

Bez dileme, Đoković je u Njujorku prvi favorit. Čak i pored nedavnog "buma" Saše Zvereva, koji je olimpijsko zlato nadgradio titulom u Sinsinatiju i pokazao da neće turistički otići na Istočnu obalu SAD. Pored Nemca, pretiće i Danil Medvedev, momak snažnih udaraca i eksplozivnog karaktera, koji uživa da igra na betonu.

Posle razočaravajućeg kraha na Olimpijskim igrama u Tokiju i poraza od Zvereva u polufinalu, kao i Karenja Buste u borbi za četvrto mesto, Novak je uzeo predah, preskočio Toronto i Sinsinati, uživao sa porodicom na crnogorskom primorju i valjano napunio baterije pred jedan od najvećih izazova u karijeri.

- Uzeo sam dodatnu pauzu i nisam igrao u Sinsinatiju, to je bilo isplanirano. Zadovoljan sam svojim pripremama za Ju-Es open. Nema potrebe za dodatnim pritiskom, ali pritisak je privilegija, zaista, za ovo igrate - istakao je najbolji igrač planete.

A savladavanje tog izazova znači i da bi srpski as došao do najvećeg uspeha u karijeri. Ni Đoković nema dilemu da bi potencijalno podizanje pehara za tačno 14 dana od sada bilo stavljanje trešnjice na šlag trofejne karijere.

- To je lako pitanje. Da, bilo bi. Znam da je velika prilika preda mnom u Njujorku, gde sam tokom godina igrao dobro. Publika se vraća na stadion. Jedva čekam. Motivisan sam da igram najbolji tenis. Ali, idemo udarac po udarac. Sanjam da osvojim slem kojim bih kompletirao kalendarski. Znam kako da mentalno uravnotežim stvari sa velikim očekivanjima - kazao je Nole i osvrnuo se na brojne izostanke sa američkog kontinenta ove godine. - Moje učešće ovde, bez Rodžera i Rafe... Oseća se to. Ali bez obzira na njihovo odsustvo, još uvek su tu kvalitetni teniseri, poput Zvereva, Medvedeva, Cicipasa, to su tri glavna pretendenta.

Dodao je Novak da je nakon Melburna krenuo da razmišlja o velikom cilju, da bi posle Pariza potpuno proradila svest o potencijalnom osvajanju "kalendarskog slema".

- Nakon što sam osvojio prvi slem u Australiji, postao sam svestan da mogu do "kalendarskog slema". To je moj najuspešniji grend slem. Rolan Garos je za mene najveća prepreka. Drugi put u karijeri sam osvojio ove godine. Nakon što sam osvojio, pomislio sam: "U redu, nemam mnogo vremena za pripreme za Vimbldon, za travu". Šanse na Vimbldonu su mi svakako veće nego na Rolan Garosu. Da, to bi bio trenutak kada sam pomislio da je to moguće - poručio je naš as pred novinarima u Njujorku.

Tamo ga takođe čeka i povratak publike, s kojom ima toplo-hladan odnos. Moguće je i dodatno zahlađenje u tim relacijama ukoliko se dogodi da njujorški navijači nisu zaboravili onaj incident od prošle godine, kada je Đoković diskvalifikovan zbog nenamernog pogađanja linijske sutkinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni