OSAKA SE ZAHVALILA NOLETU: Đoković pružio podrškuJapanki nakon povlačenja sa RG

Novosti online

08. 07. 2021. u 15:50

JAPANSKA teniserka Naomi Osaka izjavila je da su sportisti Novak Đoković, Majkl Felps, Stefon Kari i bivša prva dama SAD Mišel Obama bili među onima koji su joj pružili podršku nakon što se povukla sa Rolan Garosa zbog problema sa mentalnim zdravljem.

ОСАКА СЕ ЗАХВАЛИЛА НОЛЕТУ: Ђоковић пружио подршкуЈапанки након повлачења са РГ

Foto: ATA images/AP

U eseju koji je objavljen u magazinu "Tajm", osvajčica četiri gren slem titule i bivša najbolja tensiserka sveta napisala je da se nada da se "mogu doneti mere za zaštitu sportista" i predlaže da im se dozvoli da ponekad preskaču medijske obaveze bez kažnjavanja.

"Može biti trenutaka za bilo koga od nas kada se bavimo problemima iza kulisa. Svako od nas kao čovek prolazi kroz nešto na nekom nivou", rekla je Osaka.

Posle pobede u prvom kolu u Rolan Garosa, Osaka je kažnjena sa 15.000 američkih dolara zbog nedolaska na obaveznu konferenciju za novinare, a Japanka se nakon toga povukla sa turnira, rekavši da se suočava sa anksioznošću.

"Verovali ili ne, prirodno sam introvertna. Postalo mi je očigledno da bukvalno svi ili pate od problema povezanih sa mentalnim zdravljem ili poznaju nekoga ima problema sa tim. Nadam se da se ljudi mogu da shvate da je u redu da ne budeš u redu, i da je okej da se razgovara o tome", napisala je Osaka u svom eseju.

Ona nije igrala nakon Pariza, preskočila je i Vimbldon, ali će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje počinju 23. jula, gde će predstavljati rodni Japan.

Takođe je predložzila da se teniserima da i "mali broj dana bolovanja", tokom koga se oslobađaju obaveza prema medijima, kada ne moraju da otkrivaju lične razloge".

Đoković je posle Osakinog povlačenja sa RG izjavio da je njen postupak jako hrabar, da je ona važna za tenis i da se nada njenom brzom povratku.

Osim najboljeg tenisera sveta i drugih ličnosti koje je navela u eseju, podršku joj je pružila i nekada najbolja teniserka sveta Ana Ivanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede