NA TRAVI KAO NA LEDU: Glavni utisak sa Vimbldona su proklizavanja igrača na terenu

Đ. SAMOILOVIĆ

01. 07. 2021. u 21:53

IGRAČI na Vimbldonu kao da igraju na ledu, a ne na travi. Posle pet takmičarskih dana u Londonu, to je glavni utisak sa prestižnog grend slema, od kojeg su zbog povreda izazvanih klizanjem već odustali Serena Vilijams i Adrijan Manarino.

НА ТРАВИ КАО НА ЛЕДУ: Главни утисак са Вимблдона су проклизавања играча на терену

FOTO: AP

Na svu sreću, sličnih pehova više nije bilo, ali je svima jasno da su uslovi na terenima "Ol Ingland kluba", daleko od idealnih.

TENISERI

Sandgren - Zverev 0:3, Beretini - Van de Zandšlup 3:0, Kecmanović - Bautista Agut 2:3, Martinez - Monfis 3:1, Alkaraz - Medvedev 0:3, Sonego - Galan Riveros 3:1, Bublik - Dimitrov 3:1, Federer - Gaske 3:0...

Ipak, organizatori uveravaju da će, kako turnir bude odmicao, situacija biti sve bolja. Kiša i vlaga u prestonici Velike Britanije uticali su na to da milimetarski potkresana trava postane opasna po zdravlje tenisera i teniserki, koji, zasada, odgovaraju diplomatijom, ali priznaju da se pada više nego inače.

- Imam dobru povezanost sa travom. Ne sećam sam da sam ovoliko padao kao sada - rekao je Novak Đoković posle pobede u drugom kolu, dok u trećem igra sutra (oko 15.30) sa Amerikancem Denisom Kudlom.

- Vlaga je, tri dana je padala kiša. Činjenica da nisam igrao dve godine na travi, verovatno sve to ima nekog uticaja. Naravno da ne želim da padam, jer je to svakog puta rizik. Zasada je sve dobro i dok god padam i pobeđujem, nije loše.

I Bjanka Andresku je priznala da nije navikla da igra u takvim uslovima.

- Nisam se jednom okliznula, već pet ili šest puta. Tereni su poprilično vlažni - iskrena je Kanađanka.

TENISERKE

Muhova - Đorđi 2:1, Petković - Krejčikova 0:2, Putinceva - Badosa 0:2, Vandevege - Sinijakova 1:2, Svitolina - Linet 0:2, Barti - Blinkova 2:0, Kerber - Soribes Tormo 2:1, Vesnina - Gof 0:2, Azarenka - Kirstea 1:2, Juvan - Burel 2:0...

Problematično je i to što se turnir nije igrao prošle godine, pa su tereni sada savršeni, naročito na startu takmičenja, prema rečima Borisa Bekera, dok je Tim Henman istakao da je krivo vreme, pošto zbog konstantnih padavina trava ne može da se isuši. Na dva glavna terena, nevolja je to što se usled korišćenja krova, stvaraju vlaga i kondenzacija, pa ni oni najatraktivniji susreti ne mogu da prođu bez opasnosti.

Takođe, tereni se tradicionalno proveravaju pre takmičenja, tako što nekoliko članova "Ol Ingland kluba" odigraju egzibicione dublove u subotu pre takmičenja. Pitanje je da li je to dovoljno za svetske asove koji bi možda mogli da razmisle da iz onih velikih torbi izvuku neke kopačke ili eventualno neke patike sa kramponima, poput Roda Lejvera na Ju-Es openu 1969.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!