MATEO BERETINI: Novak je pokazao da me se plaši (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2021. u 10:40

ITALIJANSKI teniser Mateo Beretini je govorio o dešavanjima sa meča sa Novakom Đokovićem i izlivu emocija srpskog tenisera.

МАТЕО БЕРЕТИНИ: Новак је показао да ме се плаши (ВИДЕО)

FOTO: AP

Podsetimo, Đoković je izbacio Beretinija sa Rolan Garosa pobedom od 3-1 u setovima u četvrtfinalu.

Meč je obeležilo nekoliko Đokovićevih urlika, najviše u poslednjem gemu nakon propuštenih meč lopti, a onda i nakon pobede.

Nisam to očekivao, ali me je zadovoljilo. To znači da se uplašio i da sam ja za to kriv. Tada je shvatio da dosta rizikuje. On se tim dranjem oslobodio pritiska, a to što nije bilo publike je njegovu reakciju dodatno uveličalo, objasnio je Beretini za italijanski „Korijere“.

​Četvrti set je umalo otišao u taj-brejk, iz kojeg je Beretini osećao da može da izađe kao pobednik.

- Da smo ušli u peti set bilo bi kao na otvorenom moru. Ne mogu da kažem da bih bio favorit, pošto to nikada niste protiv Đokovića. Ali, osećao sam se dobro fizički, možda čak i bolje od njega, dodao je Italijan.

Tokom četvrtfinalnog duela viđena je i jedna zanimljiva situacija, pošto su gledaoci izbačeni sa tribina jer je u 23 časa stupila na snagu zabrana o okupljanju u Parizu. 

- To mi stvarno nije pomoglo. Izgubio sam momentum koji je pre pauze bio na mojoj strani. Kada smo se vratili noge su mi se malo ukočile i izgubio sam na intenzitetu. On je to vreme iskoristio kako bi smislio nove taktike, objašnjava deveti teniser planete.

To pak, nije bio slučaj kada su igrali Đoković i Nadal, što jasno govori koliko je njihov tenis van ovozemaljskih granica...

Dvadesetpetogodišnjak iz Rima otkriva da nije potonuo kada je gubio 2-0 u setovima.

- Nastavio sam da igram isto, da se uzdam u servis, kako bi on morao da bude što pažljiviji i da krene da oseća pritisak, a mislim da se to i desilo. Tako sam i osvojio set, rekao je Beretini i još jednom obrazložio koliko je prekid uticao na njega:

Teniski meč zavisi od trenutaka. Pauza je promenila tok. Mogao sam da pobedim. Sa jedne strane sam zadovoljan, a sa druge strane me to i dalje kopka.

(Sputnik) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (4)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti