ĐOKOVIĆA PROVOCIRALI U PARIZU: Novak žestoko odgovorio "Ja ne kopiram Nadala" (VIDEO)

Novosti online

06. 06. 2021. u 12:09

NOVAK Đoković uopšte nije imao problema da izađe na kraj sa Ričardasom Berankisom u trećem kolu Rolan Garosa.

ЂОКОВИЋА ПРОВОЦИРАЛИ У ПАРИЗУ: Новак жестоко одговорио Ја не копирам Надала (ВИДЕО)

FOTO: AP

Plasirao se u osminu finala čime je ispisao istoriju Rolan Garosa, a tamo ga čeka Lorenco Museti. U najavi tog meča, ipak, Đoković je imao poruku koja se ticala i Rafaela Nadala.

Đoković u ponedeljak igra protiv 19-godišnjeg Italijana, koji je sve iznenadio plasmanom u četvrto kolo i Novak je svestan da ga čeka težak meč.

"Lorenco je vrlo dobar momak, imali smo dosta treninga, ali se nikad nismo sastali. Trenirali smo na šljaci par puta u Monte Karlu. Sviđa mi se kako igra, ima dosta snage sa obe strane, može da igra sa spinom, ima odličan osećaj za izlazak na mrežu. Može i da servira ravno i sa spinom. Ima vrlo kompletnu igru. On će biti veliki izazov za mene i moraću da igram na visokom nivou", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Potom je usledilo pitanje koje je bilo pomalo i provokativno, pošto je jednog novinara zanimalo da li nekad Đoković gleda igre Rafaela Nadala kako bi nešto iskopirao iz njegove igre na šljaci.

Novak je promenio ton kojim je odgovarao na ovo pitanje, očigledno pokazujući da mu se ono baš i nije dopalo.

"Naravno da uvek možete da izaberete najbolje detalje iz igre najboljih igrača na svetu i pokušate da naučite nešto iz onoga što rade dobro", počeo je Novak oprezno, da bi kasnije svojim odgovorom jasno stavio do znanja novinaru da mu pitanje nema smisla.

"Ali nas dvojica imamo kompletno različit stil igre. Ne pokušavam da kopiram Nadalovu igru ili tako nešto. Ni na jednoj podlozi. Imam svoj autentičan stil koji sam godinama razvijao. Naravno, uvek postoji nešto što možete da naučite kad gledate druge igrače, ali sebe smatram učenikom života i ovog sporta. Uvek mislim da mogu nešto da naučim, ne samo od njega, već od bilo kog drugog igrača kako igra", poručio je Novak Đoković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a