KO JE UHAPŠENA TENISERKA? Ruskinja izgleda kao boginja, nije se proslavila na VTA turu, ali jeste na Instagramu (FOTO)

Novosti online

04. 06. 2021. u 13:15

POSLE povlačenja Naomi Osake sa Rolan Garosa, grend slem u Parizu potresao je novi skandal jer je teniserka Jana Sizikova izvedena sa lisicima zbog sumnji za nameštanje meča.

КО ЈЕ УХАПШЕНА ТЕНИСЕРКА? Рускиња изгледа као богиња, није се прославила на ВТА туру, али јесте на Инстаграму (ФОТО)

Foto: Instagram

Veliki udarac za „beli sport“ koji je prilično uprljan poslednjim dešavanjem u Bulonjskoj šumi.

Tokom 2019. godine, više od 20 tenisera kažnjeno je zbog sumnji da su učestvovali u nameštanju mečeva, a iz jeseni 2020. stiže jedan od najvećih skandala.

Kako navodi „Le Parizijen“, Jana Sizikova je uhapšena zbog sumnji da je namešten meč prvog kola dubla na Rolan Garosu 2020, koji su ona i Medison Brengl izgubile 7:6, 6:4 od rumunskog para Andrea Mitu i Patricija Marija Tig.

Naime, obezbeđenje je pokušalo da spreči hapšenje 26-godišnje Ruskinje, koje se desilo dok je izlazila sa masaže nakon meča i privedena je u Centralnu službu za trke i igre istražne policije.

Istraga protiv nje je pokrenuta u oktobru 2020. posle serije neobičnih opklada u drugom setu spornog susreta, a posebno u petom gemu koji je izgubila na svoj servis napravivši dve duple greške.

Jana Sizikova nije veliko ime u tenisu, ali se potrudila da dospe u žižu javnosti na drugi način.

Rođena je u Moskvi 12. novembra 1994. godine i pored jedne WTA titule u dublu ima i tri ITF trofeja u singlu kao i čak 43 u konkurenciji parova.

Trenutno je tek 765. teniserka u singlu, a najbolji plasman na svetskoj rang listi imala je u junu 2016. godine kada je zauzimala 336. poziciju.

Više uspeha, kakvog-takvog, imala je u dublu i osvojila je čak i jednu titulu. To se dogodilo u Lozani 2019. u paru sa Anastasijom Potapovom, nakon čega je bila na 101. mestu u dublu.

Na grend slemovima je takmičenje najčešće završavala već u prvom kolu dubla ili u kvalifikacijama.

Od turnira je, prema WTA podacima, zaradila oko 170.000 evra.

Sizikova važi za jednu od provokativnijih teniserki....

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)