OVAKVA IGRA NEĆE SKINUTI NADALA SA TRONA: Đoković se mučio sa 253. igračem sveta

A. Ilić

25. 05. 2021. u 13:30 >> 15:53

NOVAK Đoković igra slavio je protiv Matsa Morainga 2:0 (6:2, 7:6)

ОВАКВА ИГРА НЕЋЕ СКИНУТИ НАДАЛА СА ТРОНА: Ђоковић се мучио са 253. играчем света

FOTO: M. Vukadinović

Željno su ljubitelji tenisa čekali prvi meč na Beograd openu Novaka Đokokvića, a on je dosta teže nego što se to očekivalo slavio protiv Matsa Morainga. 

Odlično je nemac počeo meč, na početku prvog seta suprotstavio se Đokoviću i pokazao zube najboljem teniseru sveta, ali mu je Srbin ostavio samo dva dva gema i potom mu je pokazao ko je šef beogradskog tenisa.  

Dosta nervoze u drugom setu, Đokovića je rival mučio odličnom igrom iz defanzive, a kako je vreme teklo to je Đokovića sve više izluđivalo. Igrali su egal prvi i 253. teniser sveta, a Đoković je na 5:5 napravio brejk i servirao za pobedu. 

Đoković je potom na svoj servis dozvolio dve brejk lopte Nemcu, a Moraing koristi drugu. 

Igrače se taj-brejk gde se bolje snašao srpski teniser koji slavio sa 7:4. Naredni protivnik biće mu Federiko Korija, brat Giljerma Korije sa kojim se Đoković susretao ranije u karijeri. 

DRUGI SET 6:4 7:6  

TAJ BREJK - Poveo je Novak 1:0, nemački teniser mu nije dao priliku da potvrdi mini brejk. Ipak, Đoković potom dolazi do 2:1. Nemac čuva servis, dolazi do 2:2, a potom greši i novo vođstvo Novaka(3:2) Ubacio je potom svetski broj jedan u "petu brzinu" i vodi sa 4:2. Kao da Novak igra sa igračem iz top 10, Nemac ne dozvoljava našem teniseru da stekne veću prednost (3:4). Stegla se ruka Moraingu koji pravi duplu servis grešku 5:3. Usledio je odličan servis (5:4). Promašio je konačno Nemac ritern. Dve meč lopte - Đoković 

6:6 - Novak ne veruje kako Nemac uspeva ramom da riternira, pokušava jakim servisima da "probije" odbranu rivala, ali čini se da je malo i sreća naklonjena nemcu. Ima Moraing 30:0, a Đoković se sada dobro brani. Dve brejk lopte za Nemca, as Đokovića. Potom novi brejk 

6:5 - Novak se konačno probudio i uspeo da oduzme servirs rivalu. 

5:5- Novim bekhend Vinerom Nemac ostaje u gemu. Đoković ima dve gem lopte. Na prvu mu neverovatno riternira Mats Moraing. Pogađa je rival ramom, te Đoković ima izjednačenje. 

4:5 - Mats nastavlja odličnu igru, posebno na svoj servis. Dolazi do nove prednosti 

4:4  - Đoković servisom dobija ovaj gem, na 40:15 servirao je as. 

3:4 - Novi gem u kome odličnu defanzivu pokazuje Nemac, a to mu donosi novi gem. 

3:3 - Nešto lakše dolazi Đoković do gema. 

2:3 - Iako ovo nismo očekivali igra se vrhunski tenis. Igra se na razliku, a Nemac i dalje odlično igra iz defanzive. Bekhend udarci rivala su za sada Novakova noćna mora, a ne krije nervozu Srbin, koju Nemac koristi. Tri brejka imao je Đoković, a Nemac je uspeo da se odbrani. 

2:2 - Nemac je imao dve gem lopte, usledila je emotivna reakcija Novaka, srpski teniser je ceo gem igrao sa visokom dozom emocije, nakon đusa nije uspeo  da preokrene, brejk Moraing. 

2:1 - Tri brejk lopte ima Đoković. Prvu nije iskoristio. Poslao je prelepu dijagonalu Đoković za novi brejk. 

1:1- Poveo je Moraing i na Novakov servis. Dve gem lopte ima Đoković. 

0:1 - Nakon 30:30 uspeva Nemac da gem dobije na svoj servis.  

PRVI SET 6:4 

6:2 - Iskoristio je prvu set loptu Novak Đoković, koji nakon 40. minuta igre vodi sa 1:0 

 5:2 - O tome koliko je Novak bolji u ovom trenutku govore i direktno osvojeni poeni, kojih sada ima Novak 11, a protivnik 10. Novak je iskoristio drugu brejk loptu, te će u narednom gemu servirati za set. 

4:2 - Dobija Srbin i naredni gem bez mnogo problema. Posustaje Nemac. 

3:2 - Budi se Novak, naredni gem osvaja nulom - prvi brejk Srbina u meču 

 2:2- Deveti put osvaja direktan poen Nemac, naspram dva Đokovićeva. Đus na servis Srbina. Problem za našeg tenisera u ovom trenutku pravi i loš prvi servis. Neverovatan ritam Nemca, tri puta ne dozvoljava đokoviću da upiše gem na servis. 

1:2 - Moraing za sada čuva svoj servis, ne uspeva Novak da parira "srećnom gubitniku. Ipak, greši Nemac, izašao je na mrežu, a Novak čita njegov pokušaj - đus. 

1:1 - Na pravi način odgovorio je Novak - brzo osvojenim gemom. 

0:1 - Prvi poen na meču osvojio je Moraing. Nemac je sjajnim bekhendom iznenadio Đokovića. Nakon tri neiznuđene prva brejk lopta za Novaka. Na kraju nakon bespoštedne borbe prvi gem dobija Nemac. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode