HOĆE LI BITI NAVIJAČA U FINALU KUPA I ABA LIGE? Krizni štab objasnio šta je potrebno da se publika vrati na tribine

Novosti online

14. 05. 2021. u 16:49

UOČLjIV je pad broja obolelih od kovida, što nekako odmah povlači za sobom pitanje povratka navijača na sportke priredbe, ali prema rečima člana Kriznog štaba Zorana Gojkovića, tako nešto još je nerealno.

ХОЋЕ ЛИ БИТИ НАВИЈАЧА У ФИНАЛУ КУПА И АБА ЛИГЕ? Кризни штаб објаснио шта је потребно да се публика врати на трибине

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Pokrajinski sekretar za zdravstvo ističe da je pre svega potrebno da se uđe u takvu epidemiološku situaciju da se izbegne novi eksplozivan rast zaraženih i da je za to potrebno da se održi nivo vakcinacije.

- Potrebno je isključivo da uđemo u takvu epidemiološku situaciju da nemamo mogućnost za novi eksplozivan rast. A to će se desiti ako budemo održali ovaj vid vakcinacije. Ako nastavimo takvim tempom, ući ćemo u situaciju nakon šest nedelja od današnjeg dana da možemo da govorimo da smo jednom nogom izašli iz loše epidemiološke situacije, a to nas vraća u normalne tokove koje smo imali pre epidemije. Uslov za sve ovo je, naglašavam vakcinacija - rekao je Zoran Gojković.

To znači da za finalnu seriju ABA lige između Zvezde i Budućnosti koja počinje već od nedelje, kao i za finale Kupa između Crvene zvezde i Partizana koje je zakazano za 25. maj, neće biti publike, ukoliko Krizni štab vanredno ne donese neku drugačiju odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)