ŠTAFETA NADOMAK TOKIJA: Srpska ekipa trenutno 16. na svetu, što joj garantuje mesto na najvećoj smotri svetskog sporta

Novosti online

05. 05. 2021. u 15:28

OLIMPIJSKE igre se bliže, a Srbija bi mogla da ima ove godine brojnu plivačku ekspediciju u Tokiju.

ШТАФЕТА НАДОМАК ТОКИЈА: Српска екипа тренутно 16. на свету, што јој гарантује место на највећој смотри светског спорта

Foto: N. Paraušić

Srbija za sada ima četiri sigurna predstavnika. To su Čaba Silađi (100 prsno), Velimir Stjepanović (200 slobodno), Anja Crevar (400 mešovito) i Vuk Čelić (800 slobodno). Sve su veće šanse da im se pridruži i muška štafeta 4 x 100 slobodno.

Srpska ekipa trenutno ima 16. rezultat na svetu, što joj garantuje mesto na najvećoj smotri svetskog sporta. Direktan plasman na Igre obezbedilo je 12. najbržih štafeta na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2019. godine, dok će ostala četiri mesta pripasti reprezentacijama na osnovu rezultata.

Na Svetskom prvenstvu u Gvangžuu ekipa Srbije u sastavu Stjepanović, Barna, Nikolić i Aćin ostvarila je vreme 3:15,72. Na 17. mestu je Kina sa 3:16,23 i oni su sigurno najveća pretnja.

Priliku da overi vizu za Tokio srpska štafeta, najverovatnije u istom sastavu, imaće na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. U glavnom gradu Mađarske treba očekivati još bolji rezultat. Barna je značajno popravio vreme i sa 48,58 stigao je na stotinku od „A“ norme, dok je Aćin plivao sjajnih 49,26.

Konačna lista učesnika za Olimpijske igre u plivanju biće definitivno poznata 27. juna. Plivačka takmičenja u Tokiju počinju 24. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)