PROMENIO PLOČU: Predsednik FIFA sada protiv kažnjavanja "Superligaša"

Novosti online

05. 05. 2021. u 15:15

PREDSEDNIK Međunarodne fudbalske feeracije Đani Infantino, uprkos odlučnim najavama u prethodne dve nedelje da će klubovi osnivači Evropske Superlige biti kažnjeni, sada ističe stav da se to neće dogoditi.

ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: Председник ФИФА сада против кажњавања Суперлигаша

Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Pre dve i po nedelje svetski i evropski fudbal uzdrmala je informacija o formiranju Superlige, ali se bar za neko vreme odustalo od tog projekta zbog protesta navijača.

U prvi plan su došle najave iz Niona o mogućim sankcijama za 12 evropskih klubova, ali Infantino ne razmišlja u tom pravcu.

"Ljudi lakomisleno ističu da bi trebalo kazniti te klubove. To je popularno, štaviše i populistički, ali sa tim morate uvek biti oprezni. Kada kaznite klub, kažnjavate i igrače, trenere i navijače, koji sa tim nikakve veze nemaju", rekao je Infantino u intervjuu za L'Ekip.

Prvi čovek FIFA ipak veruje da će klubovi neke posledice morati da snose.

"Plan je bio neprihvatljiv i nezamisliv. Sve sankcije bi prvo trebalo da dođu do nacionalnih asocijacija, a tek onda do UEFA i FIFA. Više od svega volim dijalog, čak i kada je o najdelikatnijih pitanjima reč. Moramo sve dobro sagledati", poručio je Infantino.

Podsetimo, čak je i prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin ublažio prvobitne najave o drakonskim kaznama svodeći ih u zavisnosti o brzine istupanja iz projekta Superlige.

(Sportske.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)