NIŠTA OD TAKMIČENJA: Otkazan Evropa kup na Kopaoniku

Novosti online

20. 02. 2021. u 18:15

EVROPA kupa u alpskom skijanju ove sezone na Kopaoniku neće biti.

НИШТА ОД ТАКМИЧЕЊА: Отказан Европа куп на Копаонику

Foto: Tanjug

To je konačna odluka, nakon što je nekoliko dana tim Svetske skijaške federacije bio na Kopaoniku, zajedno sa čelnicima našeg saveza i trke.

Kako je istakao Žordi Pujol, koordinator FIS za Evropa kup, domaćin je uradio sve da trka može da bude održana, ali zbog pogoršane epidemiološke situacije u Evropi veliki broj nacija otkazao je učešće.

- Ja sam u Srbiju došao pre svih i ustanovio sam da je organizator sve uradio da takmičenje bude održano. Prve kontrole su trebale biti još tokom leta ali zbog kovida ih nije bilo. Zahvalio bih ljudima iz SSS koji maksimalne napore uložiili, ovo je jedan od najbolji organizacionih komiteta trke u Evropi, sve pohvale za njih. Bio sam sve vreme sa ljudima iz Skijaškog saveza i video da je staza potpuno spremna, hotelski kapaciteti takođe. ali morate shvatiti da je čitava zapadna Evropa zaključana, skijaški centri su prazni i da ekipama nije lako da putuju i prelaze granice. Trku smo mogli otkazati i ranije, eventualno smanjiti troškove ali okolnosti su bile takve da je na kraju i ova trka kao i gotovo sve trke Evropa kupa i ostale trke, ovoga ranga u svetu, otkazana - rekao je Pujol.

Ostaje žal što na Kopaoniku neće biti takmičenja u Evropa kupu ove godine ali sigurno je da ovo nije kraj sezone za naše skijaše i da ćemo još trka videti i na Kopaoniku i u regionu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu