OGLASIO SE IHF: Slovenci su se sami otrovali, svaku pomoć su odbili

Novosti online

27. 01. 2021. u 15:56

NE stišava se bura sa Svetskog prvenstva u Rukometu koje se održava u Egiptu.

ОГЛАСИО СЕ ИХФ: Словенци су се сами отровали, сваку помоћ су одбили

Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany/POOL

Slovenci su optužili Rukometni savez Egipta da je pokušao da ih otruje pred odlučujući meč protiv domaćina. U duelu koji je odlučivao putnika u narednu rundu Sloveniji je samo pobeda bila važna za prolaz dalje, a duel je završen 25:25. 

Rukometni savez Slovenije je nedugo zatim objavio saopštenje u kom je ukazao na velike zdravstvene probleme 14 igrača, tvrdeći da nisu slučajnost.

Slovenci su usput ozbiljno potkačili i Međunarodnu rukometnu federaciju (IHF) iz koje je sada stigao odgovor.

“IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome da li se radilo o trovanju hranom, a potom smo obavestili Sloveniju o zaključcima izveštaja Ministarstva zdravstva. Jedan slovenački igrač se prijavio u kliniku u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa želucem i dijarejom. Tamo je dobio lekarsku negu”, navodi IHF.

Na slične tegobe žalili su i drugi rukometaši. 

“Nakon toga, lekaru je iz slovenačke delegacije rečeno da 14 igrača ima slične probleme, a da ih imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Rečeno je i da se radi o trovanju hranom. Kada je lekar pozvao te igrače na pregled, to je odbijeno od strane doktora reprezentacije. Ponuđeno je i da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Ističemo da je sva ponuđena pomoć odbijena”, dodaju iz IHF.

Iz Međunarodne federacije napominju da nisu primili nijednu pritužbu na hranu od učesnika prvenstva, gde se posebno podvlači Belorusija, jer su njeni igrači u spornom danu delili švedski sto sa Slovencima.

“Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro uprkos tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dela meča, vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni”, zaključuju iz IHF.

Direktor danske reprezentacije Morten Henriksen istakao je da postoje dokazi i fotografije da su Slovenci naručivali hranu izvan hotela i jeli pice, što su Slovenci demantovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)