ĐERONA NACRTAO TAKTIKU ZA GRKE! Marsenić: Možemo da igramo zatvorenih očiju

S. KRSTOVIĆ

11. 01. 2021. u 19:44

ORLOVI su konačno raširili krila i pokazali svoj raskošni talenat. Predvođeni novim selektorom Tonijem Đeronom, rukometaši su odigrali dve maestralne utakmice sa Francuskom i već su viđeni na EP 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj.

ЂЕРОНА НАЦРТАО ТАКТИКУ ЗА ГРКЕ! Марсенић: Можемо да играмо затворених очију

Foto: Nebojsa Parausic

Igračima prija euforija, ali i obećavaju da će nastaviti u istom ritmu, da će u sredu od 17.00 u Zrenjaninu, u trećem kolu kvalifikacione grupe 1 protiv Grčke, odigrati kao protiv "trikolora".

- Verovatno većina igrača još nije svesna šta smo napravili, jer uzeti tri boda na dve utakmice Francuzima je veliki rezultat. Ali, sigurno je da smo svesni da smo i u Kreteju zaslužili ceo plen, da smo odigrali vrhunski meč od početka do kraja.

- U poslednjih 10 minuta sudije su "trikolorima" pomogli dva-tri puta, ali i to govori da smo napravili veliku stvar. Ponosan sam, emocije su pomešane, ali moramo da zaboravimo te utakmice, jer nas očekuje dosta posla. Sada je najvažnije da potvrdimo kvalitet sutra protiv Grčke - ističe kapiten Mijajlo Marsenić.

Pivotmen Srbije je prošle subote briljirao, postigao je osam golova, ali nikako sebe ne ističe u prvi plan, već ekipu.

- Odigrali smo vrhunske utakmice, svako je dao svoj doprinos i na to sam veoma ponosan. Mislim da je ovo početak jedne lepe i zdrave priče, i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Poređenja radi, mi smo od te iste Francuske prošle godine u prijateljskom meču izgubili sa 14 golova. Svi bi trebalo da budemo svesni svog kvaliteta i potencijala - podvlači Marsenić.

Posle duela sa Francuskom, dolazi jedan, na papiru lakši duel sa Grčkom. U grupi je još i Belgija.

- Uvak kažem da svi igraju rukomet, da sve zemlje ulažu u rukomet, dovode strance i uče od njih. Ako Grčku ne shvatimo kao Francusku, imaćemo problem. Moramo da ih shvatimo ozbiljno, kao i kasnije Belgijance, i da se trudimo da do kraja kvalifikacija ne izgubimo ni bod.

UVEK SAM BIO PONOSAN

- OD prvog dana u reprezentaciji, bio sam ponosan što nosim dres Srbije i uvek sam želeo samo najbolje. Nažalost, ranije se dešavalo da dolazim srećan, a odlazim tužan. Ne znam razlog, možda zato što smo ranije ispadali, gubili od slabijih protivnika. Napokon uživamo, atmosfera je savršena, svi smo drugari još od juniorskih dana. Saradnja sa stručnim štabom je vrhunska - ističe Marsenić.

Marsenić podvlači da su pripreme za mečeve sa Francuskom bile savršene:

- Poznajem špansku trenersku školu, njihovu filozofiju, spremanje uz pomoć videa, obraćanje pažnje na svaki detalj. Toliko smo dobro proučili Francuze da smo mogli žmureći da igramo. Nama je selektor Toni Đerona nacrtao šta ćemo i kako da igramo. Želimo da tako nastavimo.

Priznaje Marsenić da im mnogo znači to što su poslednje dve nedelje zajedno u centru FSS u Staroj Pazovi:

- Od kako je Toni izabran za selektora, dobijali smo video-materijale, polako se spremali kako bismo znali šta protivnik igra. Čim smo došli na pripreme, odmah smo gledali video, išli korak po korak. Nećemo stati na ovome, uživaćemo u pobedama, trudićemo se da uvek obradujemo naš narod.

KORAK PO KORAK KA MEDALjI

- DA bismo bili među najboljima neophodno je da u kontinitetu odigramo tri, četiri prvenstva, da se borimo za medalje. Idemo korak po korak, najvažnije je da pobedimo sledeću utakmicu, da se plasiramo... Neophodno je da svakog protivnika koji nije bolji pobedimo, a da se sa favoritima na papiru borimo. Sigurno je samo da nećemo nikome biti sparing partner - naglašava Marsenić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024