POSLASTICE TOKIO I EVRO: Centralni sportski događaji u 2021. godini biće oni koji su odloženi prošle godine

ŠTA nas u 2021. godini čeka u međunarodnom sportu? Samo da bude što manje korone i da se publika vrati na stadione, u dvorane...

ПОСЛАСТИЦЕ ТОКИО И ЕВРО: Централни спортски догађаји у 2021. години биће они који су одложени прошле године

Ivana Španović Foto AP

Za prosečnog ljubitelja fudbala, košarke, odbojke, ta stavka je najniže moguće na letvici očekivanja u predstojećih 365 dana. Mnogo više je planirano uživanje u dva centralna događaja koja će obeležiti godinu pred nama - Evropsko prvenstvo u fudbalu i Olimpijske igre, oba planirana za 2020, ali je virusna pandemija imala druge planove za čitavo čovečanstvo i odložila dve poslastice, na koje će se umesto četiri, čeka pet punih godina.

Naročito se to odnosi na smotru najboljih sportista sveta u Tokiju, koja će i za mnoge takmičare iz Srbije biti prilika da se pokažu u najboljem svetlu. Košarkaši, ako se kvalifikuju, i košarkašice će po svoj prilici čekati još jedan obračun sa američkim drim-timovima. Od vaterpolista svi očekuju da ponove uspeh iz Rija 2016, Novaku Đokoviću samo to olimpijsko zlato fali da upotpuni trofejnu riznicu. Biće tu još mnogo vedeta, počev od Ivane Španović, Zorane Arunović, Ivane Maksimović, Milice Mandić... pa sve do basketaša koji će imati priliku da debituju na najbitnijem sporstskom takmičenju u svetu.

Što se tiče Evropskog prvenstva, njemu će se ljubitelji fudbala iz Srbije radovati svakako, ali ne u tolikoj meri kao što bi da su "orlovi" prošli Škotsku u finalu baraža i bukirali mesto na smotri najboljih. Osećaj će biti sličan onome iz srednje škole, kada je ceo razred na velikoj žurci, samo mi nismo, iz samo nama poznatih razloga.

U međuvremenu, očekuje nas početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, završnica Lige šampiona, okršaj Zvezde i Milana, sva četiri grend slema ako korona opet ne pomeri kalendar.

KALENDAR SPORTSKIH DEŠAVANjA U 2021.

o OLIMPIJSKE Igre(23. jul - 8. avgust).

o RUKOMET - Svetsko prvenstvo za muškarce (14-31. januaar), Svetsko prvenstvo za žene (2-19 decembar).

o FUDBAL - Svetsko prvenstvo za klubove (1-11. februar), finale Lige šampiona (29. maj), Evropsko prvenstvo (11. jun - 11. jul), Kopa Amerika (11. jun - 11. jul).

o NFL - Superbol (7. februar)

o TENIS - Australijan open (8-23. februar), Rolan Garos (9-23. maj), Vimbldon (28. jun - 11. jul), Ju-Es open (30. avgust - 12. septembar).

o ATLETIKA - Dvoransko prvenstvo Sveta (19-21. mart).

o BICIKLIZAM - Tur de Frans (26. jun - 18. jul).

o KOŠARKA - NBA plej-of (od 22. maja do 22. jula, najkasnije), finale Evrolige (30. maj), (Kval. Turnir za OI (od 22. juna do 4. jula), ABA liga finale plej-ofa (12-22. maj).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju