EVROPSKA NEDELJA SPORTA: OKS, Udovičić i Fabrici najavili događaj

Tanjug

22. 09. 2020. u 17:33

ČELNICI Olimpijski komitet Srbije (OKS) Milica Mandić i Žarko Zečević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, najavili su danas Evropsku nedelju sporta, koja će u Srbiji biti obeležena treći put od 23. do 30. septembra.

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА: ОКС, Удовичић и Фабрици најавили догађај

Foto: OKS

Osnovi ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću bez obzira na godine i fizičku spremnost.


Čelnici OKS-a istakli su da je baljenje sportom sada važnije više nego ikada ranije i da je od ključnog značaja za fizičko i mentalno zdravlje nacije, imajući u vidu u koliko izazovnom vremenu živimo.

Ističući da je bavljenje sportom put ka zdravijem, mirnijem i stabilnijem društvu, pozvane su sve organizacije institucije, kompanije, sportski savezi, klubovi, škole i univerziteti da budu aktivni i da svojom sportskim i edukativnim događajima daju doprinos Evropskoj nedelji sporta, šireći svest o važnosti bavljenja fizičkim aktivnostima i zdravom načinu života, a sve u skladu sa merama bezbednosti i preporukama Vlade i kriznog štaba u vezi sa epidemijom korona virusa.

"Na moje veliko zadovoljstvo, i kao ministra omladine i sporta i kao bivšeg sportiste, u Srbiji se i ove godine obeležava Evropska nedelja sporta. Cilj svih aktivnosti koje su organizovane u okviru ovog sportskog događaja je da inspirišu i podstaknu sve nas da se pokrenemo i da fizička aktivnost bude deo svakog našeg dana. Srbija, zemlja vrhunskih sportskih šampiona mora da bude i zemlja zdravih navika svakog od nas. Zato, hajde da zajedno pomerimo granice i pokažemo da smo šampioni svi, svakog dana", poručio je Udovičić.

Ambasadori Evropske nedelje sporta u Srbiji, čiji je pokretač Evropska komisija su atletičarka Ivana Španović, strelkinja Zorana Arunović, bivša košarkašica Nataša Kovačević, osnivač humanitarne fondacija "Zajedno za život" Jovan Simić, džudista Nemanja Majdov i fitnes entuzijasta Nela Bunčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju