PARIZ STEPENIK KA TOKIJU: Rašović uveren da će napredovati u Francuskoj

S. Krstović

25. 07. 2020. u 20:11

OTKAD se otisnuo iz Crvene zvezde i Srbije, Viktor Rašović je menjao klubove, ali i zemlje.

ПАРИЗ СТЕПЕНИК КА ТОКИЈУ: Рашовић уверен да ће напредовати у Француској

Foto: N. Paraušić

Naš reprezentativac će posle Španije (Barseloneta), Hrvatske (Jug) i Mađarske (Solnok), zaigrati i u Francuskoj, koja poslednjih godina sve više ulaže u vaterpolo. Trofejni "delfin" broji dane do odlaska u Pariz, u klub Nojsi la Sekom, gde će mu društvo praviti trener Stefan Ćirić i golman Slobodan Živojinović. Nada se da će unaprediti svoju igru kako bi izborio mesto u reprezentaciji na Olimpijskim igrama dogodine u Tokiju.

- Za to što ću igrati u Francuskoj mogu samo da zahvalim Ćiriću, koji je kao šef struke tražio od kluba da me angažuju. Trebalo bi tamo da otputujem početkom avgusta i već sada osećam veliko uzbuđenja. Izazov je igrati u francuskoj ligi, ali i živeti u Parizu. Eto, mogu da kažem da ću posle Barselone i Dubrovnika osetiti čari svetske metropole - priča Rašović.

Viktor veruje da će francuski šampionat biti uzbudljiv.

- Klubovi su im iz godine u godinu sve ambiciozniji. Naročito Marselj, koji je doveo našeg Andriju Prlainovića i crnogorske asove. To samo govori koliko će liga biti jaka i neizvesna. A to onda stvara uslove i za napredak, što je meni najvažnije - naglašava Rašović.

SADA SAMO PLIVAMO

ZBOG epidemije prekinute su i pripreme reprezentacije, koje je trebalo da traju do 25. jula.

- Taj prekid nas je baš poremetio, vratio u kontraritam. Jer od marta do juna nismo trenirali i trebalo je da napravimo bazu za novu sezonu. Dok smo bili zajedno, bilo je super, igrali smo fudbal, košarku, plivali... Bilo je planirano da odemo i na Zlatibor. Ali desilo se što se desilo, tako da sada radimo individualno, izdvojeno, uglavnom samo plivamo - ističe Rašović.

Viktor ne planira da se samo sportski usavršava, želi i da savlada jezik.

- Španski govorim tečno, dok mi je mađarski na početnom nivou. Zato planiram da naučim francuski i na tome ću raditi intenzivno. Nadam se da će mi biti malo lakše, jer ima sličnosti sa španskim. I to je bio jedan od motiva da prihvatim ponudu.

Očigledno je i da Francuzi žele da stvore što jaču reprezentaciju za Olimpijske igre 2024. u Parizu.

- Najbitnije je da je liga dobra zbog Tokija 2021. U ovom trenutku meni je najvažnije da izborim mesto u reprezentaciji za Igre u japanskoj prestonici. A da bih to ostvario, prvo moram da se dokažem u klubu - jasan je Rašović.

Sjajni vaterpolista priznaje da je i njemu, kao i ostalim sportistima, ova godina zbog pandemije virusa korona čudna.

- Stvarno je osećaj neobičan. Od marta većina nas ne može da igra, osim onih koji su u Grčkoj, Hrvatskoj i sada u Mađarskoj. Čak se postavlja pitanje da li će biti uopšte Igara 2021. A Olimpijske igre, igranje u reprezentaciji, ono je što sve nas motiviše, vuče i gura napred. Zato jedva čekam da što pre zaigram za novi klub, koji je angažovanjem Ćirića, Živojinovića i mene pokazao da ima visoke ciljeve - podvlači Rašović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)