STOJANOVIĆ IMA VELIKE AMBICIJE: Došao u Šabac zbog duple krune

S. Krstović

20. 07. 2020. u 20:30

OGNjEN Stojanović se vratio u Srbiju.

СТОЈАНОВИЋ ИМА ВЕЛИКЕ АМБИЦИЈЕ: Дошао у Шабац због дупле круне

Ognjen Stojanović Foto N. Paraušić

Nekadašnji bombarder Partizana, Crvene zvezde i mađarskog Miškolca odlučio je da ovog leta prihvati ponudu Šapca. Povremeni reprezentativac, koji je prošle godine blistao na F6 Svetske lige, kada je vaterpolistima Hrvatske dao tri gola, ne krije da je srećan što je u svojoj zemlji, blizu Beograda, u klubu koji ima velike ambicije.

- Zbog pandemije virusa korona situcija je veoma teška. Imao sam ponude iz Španije i Italije, ali mi je najprivlačnija bila iz Šapca. Drago mi je što ću opet igrati u našem šampionatu, a i Beograd mi je nadohvat ruke. Srećan sam i što sam u veoma ambicioznom klubu, koji je prošle godine osvojio titulu prvaka Srbije. Namera im je da ove godine napadnu duplu krunu - naglašava Stojanović.

Šapčani su u ovom prelaznom ruku uspeli da zadrže svoje najbolje vaterpoliste, a kormilo su poverili trofejnom hrvatskom treneru Emilu Nikoliću, koji je svojevremeno dubrovački Jug doveo do titule prvaka Evrope.

- O Emilu sam čuo sve najbolje. Verujem da ću još više napredovati. Raduje me i što u klubu vlada zdrava atmosfera - kaže Stojanović.

U gradu na Savi Ognjenu će društvo praviti i nekadašnji igrači Partizana, Repanović, Velkić, Vučinić, Marko Janković...

- Verujem da ću brzo da se prilagodim. Znam 90 odsto igrača, a i u mojoj sam zemlji, sa mojim narodom. U Šapcu je vaterpolo popularan, bazen je uvek pun, a ja najviše volim da igram pred navijačima. Raduje i saznanje da se u zemlju vratilo još reprezentativaca, da će liga biti zanimljiva, kvalitetna, uzbudljiva. To će svakog od nas dodatno da inspiriše - naglašava Stojanović.

Svestan je Stojanović da je pandemija dosta toga poremetila, da postoji mogućnost da se igra pred praznim tribinama...

- Dosta je uticala na našu formu. Ali, nismo samo mi u nezgodnom položaju, tako da kako ostalima, tako i nama. Trebaće nam dosta vremena da zaigramo kako znamo. Samo, moramo napred, biće lakše kada 3. avgusta krenu pripreme - podvlači Stojanović.

ISPALI IZ RITMA

SJAJNI strelac žali što su pripreme reprezentacije morale da budu prekinute.

- To nas je sve izbacilo iz ritma. Taman smo počeli da ulazo u formu kada je sve moralo da se prekine. Sada vežbam individualno, a od kondicionog trenera iz Šapca dobio sam program rada - ističe Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu