JOŠ MEDALJA ZA SRPSKE BOKSERE: Uspeh karijere za Veljka Ražnatovića

S. R.

24. 04. 2024. u 22:31

GDE su stale dame nastavili su muškarci. Novi fantastičan dan srpskih boksera na šampionatu Evrope za seniore i seniorke u hali „Aleksandar Nikolić“ iznedrio je sedam novih osiguranih odličja! Fenomenalni u ringovima tokom čitavog dana bili su Rade Joksimović, Omer Ametović, Vahid Abasov, Jovan Nikolić, Rastka Simića, Almir Memić i Veljko Ražnatović. Tako se bilans medalja za našu državu popeo na nestvarnih 18, a već danas zakazana su polufinala u obe konkurenicije, te će se znati na koliko najviših stepenika postolja će se nadmetati naši borci tokom predstojećeg vikenda.

ЈОШ МЕДАЉА ЗА СРПСКЕ БОКСЕРЕ: Успех каријере за Вељка Ражнатовића

Foto: Tanjug

Tokom čitavog dana bokseri su dizali na noge publiku u dvorani svojom borbenošću. Rade "Roki Marćano" Joksimović, ostavio je srce u ringu ne bi li stigao do pobede protiv Iona Pinga iz Moldavije u kategoriji do 48 kilograma. Sada ga čeka paklen zadatak da u prođe u finale, pošto je Jermen Harutunjan Bareghan savladao prvog nosioca. Njegovim putem nastavio je odlični Omer "Meni Pakjao" Ametović, jer je nadjačao rivala u vidu Gruzijca Davita Japaridžea. Priliku da se probije u finale i bori se za zlato imaće protiv rivala iz Turske Sametom Gumusom.

To je bila smo uvertira iz prepodnevnog dela programa, jer su u drugoj večernjoj sesiji naši bokseri bili neumoljivi. Svih pet boraca srećni su napustili borilišta. Gotovo istovremeno trijumfe su ostvarili Vahid Abasov i Jovan Nikolić. Akutelni šampion Evrope bio je bolji od Rafaela Buza iz Mađarske u kategoriji do 67 kilograma. Za plasman u finale odmeriće snage sa Lašom Gurulijem iz Gruzije. Sa druge strane mladi as koji iza sebe ima osvojen i čuveni turnir „Beogradski pobednik“ eliminisao predstavnika Crne Gore Stefana Savkovića u kategoriji do 71 kilograma. U polufinalu rukavice će ukrstiti sa Moldavcem Vasiljeom Čebotarijem.

Nastavak trijumfalnog niza nastavio je Rastko Simić u kategoriji do 80 kilograma sa Makedoncem Iseni Arjanom. Prepreka na putu do borbe za zlato biće mu Rus Saveli Sadom.

Hrabro srce bilo je u prvom planu u sudaru boksera u kategoriji do 75 kilograma u kome je reprezentativac Srbije Almir Memić savladao Belgijanca Šririja Hamzu. U polufinalu će se boriti sa Rusom Džambulatom Bižamovim. Sve je kompletirao Veljko Ražnatović. U kategoriji do 86 kilograma nadjačao je Moldavca Čiriakova Andreija iako je izgubio u prvoj rundi. Posle uspeha karijere do kojeg je isprećen uz zvuke trube i „Marša na Drinu“, pokušaće da se domogne i finala protiv Rusa Šarabutdina Ataeviva.

Nažalost, jedina dva poraza doživeli su Tamir Galanov protiv Dmitirja Dvalija iz Rusije u katergoriji do 54 kilograma i Nazif Sejdi, takođe od Rusa Mamedova Gabila u kategoriji do 63,5 kilograma.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)