SVAKI TRENING JE PRESUDAN: Rukometašice posle plasmana na Evropsko prvenstvo nastavile da vežbaju u SC "Kovilovo"

S. K.

09. 04. 2024. u 19:05

NEMA predaha za rukometašice. Naše dame samo su u nedelju uveče slavile plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, a već sutradan su nastavile da treniraju u SC "Kovilovo". Selektor Uroš Bregar sa devojkama će da vežba do 11.aprila, a onda će da im podeli zadatke za samostalni rad.

СВАКИ ТРЕНИНГ ЈЕ ПРЕСУДАН: Рукометашице после пласмана на Европско првенство наставиле да вежбају у СЦ Ковилово

FOTO: RSS

Kormilar Srbije je nekoliko devojaka oslobodio priprema zbog njihovih obaveza u klubovima. Ipak, Anđela Janjušević je insistirala da ostane sa saigračicama i tako svima dala primer kako se treba odnositi prema nacionalnom timu.

Rukovodilac sportskog sektora RSS Željko Radojević je za sajt RSS objasnio ideju okupljanja:

- Prvi prolazni cilj u novom olimpijskom ciklusu je ostvaren. Rad na ostvarenju ovog cilja je započet još u junu 2022. godine na pripremama za i tokom Mediteranskih igara, a nastavljen je početkom kvalifikacija za EP u oktobru 2023. godine. Sada ne sme da bude opuštanja i zadovoljavanja postignutim, već želimo da nastavimo sa kontinuiranim radom.

Radojević je primetio da devojke imaju mali broj trenažnih dana u reprezentaciji, jer su godišnje zajedno između 52 i 56 dana.

- Borimo se za svaki dodatni dan što kroz "B" selekciju, što kroz ranija okupljanja pre nedelja nacionalnih timova, jer nam je svaki dan i trening bitan. U ovom trenutku smo došli do pravog momenta za nastavak rada u trajanju od nekoliko dana bez pritiska koje nose kvalifikacione utakmice. Devojke će u takvim uslovima moći rasterećeno da rade na tehničko-taktičkoj pripremi, na stvaranju još kvalitetnije atmosfere... Šansa će biti pružena i mlađim devojkama, a sve će dobiti smernice rada za naredni period - ističe Radojević.

Risovićeva predvodi ekipu

NA pripremama su: Jovana Risović, Marija Simić, Moli Kubina (golmani), Sanja Radosavljević, Tamara Kocić, Aleksandra Stamenić, Tijana Simić, Anja Vunović (krila), Zorana Čavrić, Katarina Bojičić, Jelena Knežević (pivoti), Anđela Janjušević, Jovana Jovović,Teodora Veličković, Tamara Mandić, Milica Pap, Teodora Majkić, Ljubica Simić, Jovana Ristić, Nevena Todorovski, Maša Živković, Milica Ignjatović i Anja Penić (bekovi).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije