OBARAJU REKORD OD 10.000 UČESNIKA: Tradicionalni 47. Fruškogorski maraton startuje 27. aprila

S. B.

05. 04. 2024. u 15:02

TRADICIONALNA manifestacija,47. Fruškogorski maraton, biće održana 27. i 28. aprila na 14 staza Nacionalnog parka „Fruška gora“ uz učešće, kako se očekuje, više od 10.000 dugoprugaša, planinara, rekreativaca... iz zemlje i inostranstva.

ОБАРАЈУ РЕКОРД ОД 10.000 УЧЕСНИКА: Традиционални 47. Фрушкогорски маратон стартује 27. априла

S.B.

To je potvrđeno na današnjoj konferenciji za novinare gde je dr Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu istakao značaj promocije sporta i fizičke aktivnosti kao bazične potrebe.

- Grad Novi Sad i Uprava za sport i omladinu se raduju i podržavaju  manifestacije koje propagiraju zdrav način života i odlazak u prirodu, a posebno Fruškogorski maraton koji okuplja impozantan broj učesnika- istakao je Cvjetićanin.

Dr Nenad Sudarov, direktor Fruškogorskog maratona je potvrdio da će takmičarima na raspolaganju biti pet staza od 22, 42, 59, 107 i 137 kilometara, dok je preostalih devet, namenjeno mališanima i rekreativcima.

- Naš planinarski maraton je najstarija manifestacija takvog tipa u Evropi, koja se, evo održava već 47 godina kontinuirano zaredom i samim tim od posebnog značaja za grad. Takođe, podršku imamo i u Nacionalnom parku, bez koga ne bismo mogli da organizujemo sportski spektakl u kom očekujemo da se obori rekord sa više od 10.000 učesnika- rekao je Sudarov.

Start maratona je u subotu, 27. aprila u 9 časova, tradicionalno ispred Planinarskog doma na Popovici, dok će u nedelju, 28. aprila biti održan Dečji planinarski maraton i Porodični dan za uživanje u čarima Fruške gore.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)