SRBIJA PALA U FINIŠU: Rukometašice nakon drame poražene od Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

29. 02. 2024. u 20:14

RUKOMETAŠICE Crne Gore slavile su u Zrenjaninu u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i nakon drame u finišu uspele da savladaju Srbiju - 31:30.

СРБИЈА ПАЛА У ФИНИШУ: Рукометашице након драме поражене од Црне Горе у квалификацијама за Европско првенство

Foto: B. Grujić

Bodrene od oko 2.500 gledlaca u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, rukometašice Srbije utakmicu su otvorile u grču, Crna Gora je to znalački koristila i na poluvreme otišla sa četiri gola prednosti - 16:12.

U nastavku probudile su se Anđela Janjušević i Jovana Jovović, igrao se atomski rukomet, sa puno trčanja, golovi su se ređali kao na traci i Srbije je uspela čak i da povede, ali su brze i šuterski raspoložene Matea Pletikosić i Itana Grbić, brzo vratile prednost gostujućoj selekciji, koja je na kraju došla do celog plena.

U timu Srbije najefikasnija je bila Anđrla Janjušević sa osam, Jovana Jovović postigla je gol manje, Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenić upisale su se po pet puta u listu strelaca.

U pobedničkom timu najefikasnija je bila Matea Pletikosić sa devet, Anastasija Marsenić i motor tima Itana Grbić postigle su po pet, a Tatjana Brnović, general odbrane crnogorske selekcije i Jelena Despotović bile su precizne po četiri puta.

Naša reprezentacija je druga na tabeli sa tri boda, koliko ima i Turska, Bugarska je bez bodova, dok je Crna Gora lider sa šest.

     
Srbija: Risović , Radosavljević 5, Veličković 2, Majkić, Vukajlović, Mandić, Nuković, Janjušević 8, Vasić, Kovović 7, Stamenić 5, Kubina, Bojičić 1, Radević 2, Simić, Petrović.

Crna Gora: Rajčić, Marsenić 5, Pletikosić 9, Godeč 1, Kili Atingre, Mugoša 3, Agović, Ćorović, Ujkić, Ivanović, Brnović 4, Klikovac, Despotović 4, Pavićević, Kepić, Grbić 5.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024