VICO ZNA KAKO PROTIV HRVATA: ''Treba da im neutrališemo centre!''

Filip Milošević

11. 02. 2024. u 22:41

Centar vaterpolo selekcije Srbije Nemanja Vico izjavio je danas da su glavni adut Hrvatske u predstojećem meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi odlični centri i da će srpski tim morarti da ih neutrališe.

ВИЦО ЗНА КАКО ПРОТИВ ХРВАТА: Треба да им неутралишемо центре!

FOTO: N. Paraušić

Vico je za sajt Vaterplo saveza Srbije rekao da se dva tima odlično poznaju i da su često i igrali i trenirali zajedno. 

- Znamo koje su im vrline, a gde su malo slabiji. U Zagrebu, na Evropskom prvenstvu su pokazali da su odlična ekipa, da su zreli za medalju. Izgubili smo u četvrtfinalu u Budimpešti. Bili su nešto bolji. Glavni aduti su im odlični centri Lončar, Vrlić, Krapić. Njih moramo da neutrališemo. Imaju odličnu spoljnu liniju, takođe su vrsni plivači - izjavio je Vico.

Bek Srbije Sava Ranđelović navodi da su svi mečevi sa Hrvatima fizički i psihiški teški.

- Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji. Mirni smo, hladne glave, spremni da pokažemo da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri - rekao je Ranđelović.

Ocenio je da će utakmicu presuditi detalji, mirnoća i veća želja. 

- Duel je derbi četvrtfinala jer zna se kakva uzbuđenja donosi. Verujem u ekipu, učinićemo sve što možemo da slavimo - zaključio je Ranđelović.

Vaterpolisti Srbije u utorak 13. februara od 17 časova igraju sa selekcijom Hrvatske u meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi.

Od osamostaljenja Srbije dve ekipe su se na Svetskim prvenstvima sastale pet puta. Hrvatska vodi 3:2 u pobedama. Bili su bolji u polufinalima Melburna 2007 10:7, Budimpešte 2017. 12:11 i četvrtfinalu ponovo Budimpešte 2022. 14:12.

Srbija može da se pohvali sa dve pobede, u polufinalu Rima 2009. 12:11 i finala u Kazanju 2015. sa 11:4.

BONUS VIDEO: "KALINIĆ I LUČIĆ SU KLjUČ": Sa Dejanom Karovićem o reprezentaciji, večitima, Nikoli Jokiću...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu