HRABRA NIŠLIJKA ZA "NOVOSTI": Roditelji nisu bili oduševljeni što sam se vratila u Tel Aviv, danas je situacija drugačija (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 01. 2024. u 14:01 >> 14:01

NAPAD jedinica Hamasa na Izrael i odgovor vojske IDF bombardovanjem Gaze napravio je haos na Bliskom istoku, a pakao je u Tel Avivu proživljavala i rukometašica Teodora Petković iz Niša. Nekadašnja igračica Naise trenutno brani boje Holon Juvalima.

ХРАБРА НИШЛИЈКА ЗА НОВОСТИ: Родитељи нису били одушевљени што сам се вратила у Тел Авив, данас је ситуација другачија (ВИДЕО)

FOTO: www.zrknaisa.org.rs

Uspela je da se ukrca u poslednji let za Srbiju i vrati iz ratom zahvaćenog Izraela, a svega nekoliko meseci kasnije, odlučila se za hrabar potez od koga bi mnogi pobegli, vratila se u Tel Aviv kako bi nastavila takmičenje.

Tada je o svemu što se dešavalo govorila ovako:

U razgovoru za portal "Novosti" otkrila je kakva je situacija tri meseca nakon početka rata.

- Prava noćna mora se dogodila tokom mog boravka u Izraelu početkom prošle godine, počela je razgovor za "Novosti" Teodora, a potom je govorila o razlozima za povratak.

- Moj povratak u Tel Aviv je podstakla želja za rukometom najviše. Ovde sam se "odomaćila". Moja druga sezona u Izraelu, u kome sam upoznala dosta dobrih ljudi na terenu i van njega. Cela država posvećena je sportu i podržava ga. Treba napomenuti da sam još uvek imala važeći ugovor, što mi nije ostavilo puno opcija da promenim državu.

FOTO: www.zrknaisa.org.rs

Planovi za nastavak karijere su...

- Naredna tri meseca sam u Izraelu, liga je u toku. Posle toga sledi pauza, još uvek ne znam i nemam određeni plan šta i kuda dalje. Uvek postoji mogućnost da se promeni zemlja i klub kada je sport u pitanju.

Nišlijka se u Tel Aviv vratila 29. decembra i otkriva kakvo je stanje u odnosu na oktobar kada je rat počeo.

- Situacija u Izraelu se smirila u potpunosti u skoro celoj zemlji, a život se vratio u normalu. Od mog povratka u Tel Aviv 29. decembra nije bilo nikakvih neprijatnih situacija.

Foto: Tanjug AP

Epilog rata u Izraelu

Ističe Teodora da ima podršku svih u klubu.

- Imam punu podršku u svakom trenutku, od saigračica i svih u klubu. U kontaktu sam sa ljudima sa Balkana koji takođe borave u Tel Avivu kao i ljudima iz Izraela.

Dodaje niška rukometašica da porodica nije blagonaklono gledala na njenu odluku da se vrati u prestonicu Izraela.

- Porodica je bila prestravljena, što je normalno. Pustila sam da prođe malo vremena, da se situacija smiri u Izraelu, samim tim su se i oni uverili da je bezbedno da se tamo vratim. Mogu slobodno da kažem da nisu bili najsrećniji zbog moje odluke.

Teodora Petković (24) je karijeru počela u Naisi, u Nišu, gradu u kome je rođena. Od sezone 2017/18. nosila je dres pomenutog kluba, a od sezone 2022/23. nastupa za Holon Juvalim. Igra na poziciji levog beka.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)