NAJULUĐI NAJVAŽNIJI GOL NA EVROPSKOM PRVENSTVU? Rukomet doživeo istinsko čudo, ovo se dešava jednom u ko zna koliko godina! (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

26. 01. 2024. u 20:40

NEVEROVATNO šta su ljubiteljima rukometa priredili Francuzi i Šveđani. Na kraju su "trikolori" trijumfovali sa 34:30 (17:11) i plasirali se u finale Evropskog prvenstva koje se igra u Nemačkoj, ali kako...

НАЈУЛУЂИ НАЈВАЖНИЈИ ГОЛ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ? Рукомет доживео истинско чудо, ово се дешава једном у ко зна колико година! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Teško je opisati šta se sve izdešavalo u "Lankses Areni" u Kelnu. Francuska je odlično odigrala prvi deo meča, pošto je posle 30 minuta igre imala šest golova prednosti - 17:11.

Ipak, nastavak utakmice doneo je dosta uzbuđenja i veoma ludu završnicu. Skandinavska selekcija ne samo da je uspela da stigne prednost rivala, već je i preokrenula. Na dva minuta do kraja imala je dva gola razlike. Tada su na scenu stupile sudije i možda odredile ishod.

Naime, Francuz Remili je pogodio sebe u nogu i lopta je otišla u aut, ali makedonske sudije su dodelile loptu - Francuskoj. Švedska se bunila, no od svega toga nije bilo ništa - primila je gol.

Potom su Šveđani zatresli mrežu rivala i opet otišli na, činilo se nedostižnih, dva razlike na manje od minut do kraja. Ipak, protivnik se nije predavao.

Francuska je na 15 sekundi pre kraja prišla na -1. Šveđani potom nisu uspeli da zadrže loptu i faulom su zaustavili Diku Mema, a vreme je isteklo. Ostalo je samo toliko da se izvede jedan udarac, preko "živog zida". Ali...

Loptu je uzeo Prandi i, u padu, šutirajući pokraj "zida", postigao spektakularan gol kojim je odveo utakmicu u produžetak:

Pali su na polju samopouzdanja Skandinavci, pa je rival to iskorsitio i produžetak dobio sa 7:3 što je bilo dovoljno za trijumf.

Francuska će u finalu igrati protiv pobednika meča Nemačka - Danska.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024