BES U PRIŠTINI ZBOG ODLUKE SRBA: Naši nisu izašli na meč sa lažnom državom, Albanci kivni "što će Srbija sigurno izbeći kaznu"!

Novosti online

23. 01. 2024. u 20:40

Iz albanskog ugla "desio se skandal", iz srpskog - potpuno normalna odluka. A ona je dovela i do reakcija.

БЕС У ПРИШТИНИ ЗБОГ ОДЛУКЕ СРБА: Наши нису изашли на меч са лажном државом, Албанци кивни што ће Србија сигурно избећи казну!

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije odbila je da igra protiv takozvanog "Kosova" u kvalifikacijaa za U18 prvenstvu Evrope.

Zbog toga, izgubila je službenim rezultatom (3:0) ali se na tome nije završilo.

Screenshot: CEV

Albanska strana sad zahteva da se Srbija kazni, ali... i sama priznaje da će do toga teško doći.

Prištinski list "Koha ditore" ovako o tome piše:

"Još jednom su odbojkaši iz Srbije odbili da igraju protiv odbojkaša iz (tzv.) 'Kosova'. Ovo se desilo u nedelju u Strumici, u Severnoj Makedoniji, gde su se za balkansko područje održavale kvalifikacije za juniorsko prvenstvo Evrope.

Trebalo je da igraju naše dve reprezentacije, ali, očekivano, Srbi se nisu pojavili u hali. Evropska kuća odbojke (CEV) je odmah registrovala utakmicu službenim rezultatom, pa je 'kosovska' ekipa pobedila sa 3:0", piše pomenuti dnevnik, pa posle podsećanja na ostale rezultate dodaje:

"U subotu su Srbi igrali protiv Turaka, ali za nedeljni meč sa nama našli su opravdanje: prema (tzv) 'Odbojkaškom savezu Kosova', zvaničan razlog koji je srpska kuća odbojke dala (za nedolazak njene ekipe) je groznica, koja je sprečila igrače da izađu na teren. Tačnije, devet igrača je bilo bolesno. Naš Savez sumnja da je ova srpska tvrdnja tačna".

Koha ditore potom citira saopštenje tamošnje kuće odbojke da je "sudeći po tome što Srbija ne priznaje kosovsko državljanstvo, Odbojkaški savez Srbije pribegao nedopustivim merama i zatražiće od CEV-a da Srbe kazni ovim povodom".

Međutim, isti list zaključuje: 

"Po svoj prilici, srpsko odbijanje da se izađe na teren u nedelju - proći će bez posledica. Naime, uticaj Srba na evropsku odbojkašku federaciju je prilično veliki. Uostalom, predsednik CEV-a je Srbin, Aleksandar Boričić", zaključuje se u pomenutom tekstu u kome se, eto, žali što neko ne pristaje da šalje reprezentaciju igra protiv sopstvene južne pokrajine.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)