LEGENDA SELEKTOR ODBOJKAŠA BRAZILA: Najtrofejniji trener vodiće "karioke" na Olimpijskim igrama u Parizu

Novosti online

28. 12. 2023. u 16:02

BERNARDINjO se vraća na klupu Brazila i vodiće odbojkaše na Olimpijskim igrama u Parizu. Takva odluka čelnika brazilske federacija je bila očekivana posle iznenadnog odlaska Renana Dal Zota. Čuveni trener pokušaće da karioke vrati u sam vrh.

ЛЕГЕНДА СЕЛЕКТОР ОДБОЈКАША БРАЗИЛА: Најтрофејнији тренер водиће кариоке на Олимпијским играма у Паризу

Foto: EPA

- Vratio sam se da pomognem - rekao je Bernardo Rezende. - Renanova odluka je bila veliko iznenađenje, ali zaista poštujem njegovu odluku da vodi računa o svom zdravlju i porodici.

Legendarni Brazilac je sa muškom selekcijom, od 2001. do 2016. osvojio dva zlata i dva srebra na Olimpijskim igra uz tri svetske krune. Sa ženskom selekcijom, koji je vodio od 1994. do 2000, ima dve olimpijske bronze i svetsko srebro. Osvajao je više puta Svetsku ligu, Panameričke igre, Južnu Ameriku...

Pre dve godine preuzeo je Francusku, ali se posle neuspeha na EP 2021. u Poljskoj povukao sa kormila "trikolora" i vratio se u svoju zemlju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)