OTVOREN TUNEL U NOVOM PAZARU: Najmoderniji atletski centar u Srbiji stvaraće nove šampione

Novosti online

30. 08. 2023. u 16:43

Danas je u Novom Pazaru na Atletskom stadionu zvanično otvoren najmoderniji atletski tunel u regionu, predstavljajući značajan korak napred za naše sportiste.

ОТВОРЕН ТУНЕЛ У НОВОМ ПАЗАРУ: Најмодернији атлетски центар у Србији ствараће нове шампионе

Ustanova za sport Novi Pazar

Ovaj impresivan sportski kompleks, čija kvadratura prelazi 1000 kvadrata, obuhvata sve potrebne sadržaje uključujući svlačionice i trenažni deo od 840 kvadrata. Najimpresivniji deo ovog objekta je staza dugačka 70 metara, presvučena vrhunskom EPDM podlogom tartana, koja će pružiti idealne uslove za atletičare tokom njihovih priprema.

Ovaj tunel neće samo služiti kao mesto za trčanje, već će imati i poseban segment za skok u dalj, kao i prostor opremljen specijalnim elementima i rekvizitima kako bi sportisti mogli imati aekvatne uslove za trenažni proces. Na svečanom otvaranju prisustvovali su visoki zvaničnici kao što su direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bisevac, predsednica Sportskog saveza Amela Terzić, selektor Zuković, članovi reprezentacije Elzan Bibić i Teodora Sinović, predstavnici Atletskog kluba Novi Pazar i drugi ugledni gosti. Ovaj trenutak predstavlja važan korak ka unapređenju sportske infrastrukture u Srbiji i pružanju optimalnih uslova za pripreme naših sportista, posebno tokom zimskih meseci.

NOVA ATLETSKA STAZA SA VEŠTAČKOM TRAVOM, SPORTSKI HOTEL, SALA ZA OPORAVAK I NOVI BAZEN…

Novopazarski atletski stadion doživljava značajne promene u cilju unapređenja sportskog kompleksa. Postavljena je nova veštačka trava duž postojeće tartan staze, omogućavajući kombinaciju podloga za trkače i dužu stazu koja je neophodna trkačima na duge i srednje pruge. Ova modernizacija posebno će koristiti talentovanim atletičarima kluba, a planira se i dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu za bolje uslove treninga. Pored toga, projekat dogradnje sportskog hotela sa ukupno 23 apartmana doprineće napretku sportskog kompleksa, nudeći i prostor za oporavak sportista, koja će biti opremljena specijalizovanim sadržajima za oporavak i rehabilitaciju sportista. Takođe, izgradnja novog otvorenog bazena na platou hotela dodatno će obogatiti ponudu.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!