LJUDSKI JE DA SE RADUJU: Predsednik Partizana Perkunić pomogao treneru Vojvodine Rojeviću da sa rukometašima proslavi titulu

S. K.

25. 05. 2023. u 18:24

VOJVODINA je osvojila 10. titulu za redom, rukometaši Partizana su pokazali da je vreme na njihovoj strani, navijači crno-belih su i posle poraza ovacijama pozdravili svoje ljubimce, a predsednik Beograđana Željko Perkunić je demonstrirao fer plej i poštovanje rivala. Prvi čovek crno-belih uspeo da pomogne kažnjenom treneru Vojvodine Borisu Rojeviću da se i pored suspenzije nađe na terenu i raduje se sa igračima kruni.

ЉУДСКИ ЈЕ ДА СЕ РАДУЈУ: Председник Партизана Перкунић помогао тренеру Војводине Ројевићу да са рукометашима прослави титулу

miloš vukadinović

Njihov zagrljaj posle druge finalne utakmice pokazao je da su se smirile tenzije nakon prvog duela u Novom Sadu, u kojem je na terenu bilo incidentnih situacija, a van njega su pale i teške reči.

- Meni je žao zbog svega što se desilo u prvom meču. Jednostavno, neki ljudi koji ne osećaju ovo što mi osećamo sa sportistima i živimo sa tom decom pokvarili su ambijent u Novom Sadu. Ali, da se ne vraćamo na to. Nisam mogao a da ne pustim ljude da slave. Prosto je neprirodno. Meni je srce tužno, ali pustite ljude da se raduju, ja sam ih ubacio na teren. Svaka čast Vojvodini, zasluženo je najbolja ekipa u Srbiji. Mi ćemo se truditi da sledeće godine budemo bolji. Želim im svaku sreću, da osvoje Evrokup. To je mnogo bitno i za srpski rukomet, za sve - ističe Perkunić.

Predsednik Partizana je podvukao da imaju mladu ekipu, da je ostavila srce na terenu da je budućnost srpskog rukometa. Posebno se zahvalio i svojim navijačima:

- Ovo nema nijedan klub, bio je praznik kakav i treba da bude. Sport je na kraju pobedio, niko od nas nije ljut, smirili smo strasti.

Strateg Vojvodine je zbog plavog kartona u prvom meču, drugu utakmicu na Banjici gledao sa tribina. I da nije bilo pomoći Perkunića ne bi na terenu ponosno držao pehar.

- Nije bilo lako. Željko i ja sam razgovarali posle utakmice, izgrlili se, izljubili se. Dok su trajali mečevi radile su emocije i kod njega i kod mene. Perkunić zna dok je bio bolestan da sam stalno zvao i pitao za njegovo zdravnje. Nema tu mržnje, u ovom našem poslu rade emocije, ali sat i po, dok traje utakmica. Kada se meč završi, život ide dalje. Ja sam presrećan - ushićen je Rojević.

Trofejni strateg je objasnio i šta je presudilo, naročito u drugom finalu, koji je Vojvodina dobila sa 28:20 (9:9):

- Dogovorili smo se da ih trošimo sa što više kontakta. Odbrana je ključ, kada smo u drugom počeli da dajemo lake golove iz dobre odbrane onda smo prelomili meč. Ovo je moja peta titula sa Vojvodinom, sa svoje 43 godine živim neki svoj san - podvlači Rojević.

Novosađani nemaju vremena za slavlje. U nedelju ih očekuje prva finalna utakmica Evrokupa u Novom Sadu sa norveškim Nerbom.

- Ostali smo bez tri, četiri igrača. Ali, igračima kažem dajte svi 15 posto više, kao da smo kompletni. Učinićemo sve da ih savladamo - podvlači Rojević.

Kojadinović: Nadmašili smo sebe

- VOJVODINA je zasluženo prvak, pokazali su zbog čega su najozbiljnija ekupa u zemlji. Mi smo se borili, pre početka sezone nismo se nadali da ćemo da napravimo ovakav uspeh. Mlada smo ekipa, klub ne raspolaže velikim budžetom, ali smo pokazali da imamo želju i motiv, da nam je falilo iskustvo... U Partizanu se igra iz ljubavi, za navijače,za sveti grb i nadam se da ćemo dogodine biti ravnopravniji - kaže uzdanica Partizana Uroš Kojadinović.

Vukovljak: Snaga je u odbrani

- ODBRANA je uvek bila naše najjače oružje, zahvaljujući njoj osvajamo godinama titulu. Partizan je odlično odigrao dve utakmice, ali mlada je to ekipa koja tek treba da se razvija i ima veliki potencijal. Mislim da smo ove godine odigrali preko 70 utakmica, ali kroz zajedništvo, naporan rad, trajemo sve vreme. U drugom meču pomoglo nam je iskustvo. Okrećemo se Evrokupu i domaćem kupu i nadam se da ćemo uzeti i ta dva trofeja - ističe kapiten Vojvodine Miljan Vukovljak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju