RADNIČKI KONAČNO POBEDIO: Kragujevački vaterpolisti u Ligi šampiona savladali Hanover sa 12:7

S. K.

13. 05. 2023. u 20:31

KRAGUJEVČANI su se konačno radovali u Ligi šampiona. Vaterpolisti Radničkog su posle četiri meseca ostvarili treću pobedu u grupi A, pošto su sinoć u Hanoveru nadigrali istoimenu ekipu sa 12:7 (2:2, 3:2, 3:3, 4:0). Puleni Uroša Stevanović evropsku priču završavaju 24.maja, kada u poslednjem, 14.kolu u Atini igraju sa Vujasinovićevim Vuljagmenijem.

РАДНИЧКИ КОНАЧНО ПОБЕДИО: Крагујевачки ватерполисти у Лиги шампиона савладали Хановер са 12:7

FOTO: M. Vukadinović

Šumadinci su prekinuli i niz od četiri uzastopna poraza. Sa Nemcima su u prvom delu vodili žestoku borbu, uspeli su da se uzdignu i posle vođstva domaćina od 4:2. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do 22.minuta kada je Hanover poveo sa 7:6. Od tog trenutka Kragujevčani su zaigrali agresivnije, odlučnije, ubojitije i serijom 6:0 stigli do trećeg trijumfa u Ligi šampiona – 12:7.

Jankoviću i drugovima ova pobeda doneće psihološku stabilnost pred drugi (16.maja) duel sa Partizanom u borbi za treće mesto. Crno-beli vode u seriju sa 1:0, a Kragujevčani žele majstoricu.

HANOVER - RADNIČKI 7:12

BAZEN u Hanoveru. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kovač (Mađarska) i Gomez (Španija). Igrač više: Hanover 12 (5), Radnički 8 (4).

HANOVER: Gece, Ćorušić 1, Šiper, Frorah, Šuce, Radović, Lozina 2, Macan, Kubiš, Gansen 1, Benić 2, Bašić 1, Benke.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 3, Janković 2, Ćuk 1, Gavrilović 1, Ukropina 2, Antić, Panić, Kojić 1, Lukić 2, Poznanović, Todorovski.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna