RUSIJA ZATEČENA: Zvezda ruskog sporta uhapšena u inostranstvu - i to zbog čega...

Novosti online

30. 04. 2023. u 20:41

RUSIJA je ovih dana u centru svetske pažnje jer se odvija rat u Ukrajini, ali rusku javnost uspe da iznenadi i neka sportska vest.

РУСИЈА ЗАТЕЧЕНА: Звезда руског спорта ухапшена у иностранству - и то због чега...

FOTO: Tanjug/AP

Jedna takva tiče se bivše olimpijske vicešampionke u plivanju Svetlane Varganove.

Ova 58-godišnjakinja, svojevremeno i zlatna sa Svetskog prvenstva održanog 1982. u ekvadorskom Gvajakvilu, uhapšena je u Indiji. Tačnije u Goi - najmanjoj indijskoj saveznoj državi po površini i 26. od 29 po naseljenosti - ima 3,1 milion stanovnika (ta bivša portuglaska kolonija nalazi se na poluostrvu Indostan, na krajnjem jugozapadu Indije).
Kako prenosi ruska agencija "RIA Novosti", pozivajući se na "Indijan ekspres", nekadašnja zvezda sovjetskog sporta je završila iza rešetaka zbog prodaje narkotika.
- Po informacijama lokalne policije, Varganova je poslednje dve godine živela u Goi i prodavala drogu strancima. Uz nju je uhapšen i jedan policajac, glasi informacija koju je javila pomenuta agencija, a koja je završila na naslovnim stranicama brojnih portala u Ruskoj Federaciji.

ITAR-TASS je tome dodao vest iz indijskih medija da je "kod uhapšenih pronađena veća količina narkotika, a među njima i LSD, kokain, ulje hašiša i drugi. 

- Lokalna policija tvrdi da je u državi radio međunarodni narko-kartel u kojem je bilo i ruskih državljana - ističe ta agencija.


Svetlana Anatoljevna Verganova, rođena 19. novembra 1964. u tadašnjem Lenjingradu, a sada iznova Sankt Peterburgu, bila je prvakinja sveta 1982. godine na 200 metara prsnim stilom, a na tom šampionatu sveta došla je i do bronze u štafeti 4h100. 
Na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. osvojila je srebrnu medalju na 200 prsno.
Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!