PARTIZAN IMA ČUDO OD DETETA, ALI... Neverovatni dečak činio čuda, crno-beli ipak ostali bez šampionske titule!

Novosti online

30. 04. 2023. u 20:16

​KADETI Mege osvojili su titulu prvaka Srbije nakon što su u finalu završnog turnira savladali vršnjake iz Partizana sa 84:77.

ПАРТИЗАН ИМА ЧУДО ОД ДЕТЕТА, АЛИ... Невероватни дечак чинио чуда, црно-бели ипак остали без шампионске титуле!

KK Partizan / Dragana Stjepanović

Treće mesto zauzeo je Borac, koji je savladao Crvenu zvezdu sa 95:74.


Finale je bilo košarkaška priča iz snova, jer su se jedni na druge namerili rivali velikog kvaliteta, a odlučivale su nijanse. Zapravo, i "mirnija ruka", ali i mirniji živci...


Otkako je Savo Drezgić, nestvarni junak Partizanove polufinale pobede nad Zvezdom (o kojoj će nešto kasnije biti reči), u 33. minutu doneo crno-belima vođstvo od 69:68 precizno izvedenim slobodnim bacanjima, Mega je bila ta koja je zagospodarila terenom.
Napravila je seriju od 11:2 uz trojke Milosavčevića i Nikolića, a sve što je Partizan uspeo da uradi potom je da priđe na 77:81 penalima Milićevića, ne i bliže od toga.


U pobedničkoj ekipi košgeterski je bio najefikasniji Lazarevski sa 18 poena, a nešto svestranije nastupe ostvarili su Nikolić koji je uz 16 poena imao šest skokova i pet asistencija, te Ognjen Srznetić, koji je uz 11 poena ostvario i osam asistencija, sedam skokova, a i toliko puta izgubio loptu.
 

Kod Partizana je vođa na parketu bio i ovoga puta Savo Drezgić, koji je, poput polufinalnog meča sa "večitim rivalom" iznova imao nestvaran indeks korisnosti, ponovo veći od 50.

 

Evo i statistike Partizanovog "čuda od deteta" rođenog 2006. godine:

 

Polufinale protiv Crvene zvezde: 36 poena (šut za dva 8/13, za tri 3/9, slobodna bacanja 11/11), 16 asistencija, šest skokova, tri osvojene lopte, indeks korisnosti - 56

 

U finalu protiv Mege: 38 poena (šut za dva 5/11, za tri 5/10, sa linije penala 13/13), devet skokova, 10 asistencija, tri osvojene lopte - indeks korisnosti - 53

Bonus video: MADRID OVAKVU CRNO-BELU SCENU NE PAMTI: "Grobari" izašli na ulice prestonice Španije, a onda... (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)