SRAMOTA ŠTA REAL RADI! Posle skandala na utakmici Top 8 Evrolige s Partizanom, Madriđani pokazali da nemaju obraz

Novosti online

30. 04. 2023. u 16:25

REAL Madrid i Partizan su se u četvrtak sastali u burnom drugom meču Top 8 faze Evrolige, a usled ubedljivog poraza koji im se "smešio", nervozni igrači domaćih su izazvali veliki skandal koji je doveo i do prekida utakmice. Ono što je u nedelju usledilo, mnoge je iznenadilo.

СРАМОТА ШТА РЕАЛ РАДИ! После скандала на утакмици Топ 8 Евролиге с Партизаном, Мадриђани показали да немају образ

EuroleagueTV

Podsetimo, Real se nadao da će se osvetiti za poraz u prvom četvrtfinalnom meču, ali je Partizan bio daleko ubedljiviji i opet nadigrao favorita usred Madrida.

Taj sportski deo priče zasenila je tuča koja se desila u 38. minutu (VIDEO). Usled nje je utakmica prevremeno završena, a posle toga su članovi ekipe iz Beograda na originalan način izašli iz dvorane.

Zbog velikog incidenta, Evroliga je izrekla oštre kazne, a najviše je, sasvim logično, sankcionisan Geršon Jabusele. On je divljački tresnuo o tlo Partizanovog igrača Dantea Egzuma, koji je zbog povrede na štakama napustio halu i pitanje je kada će moći da se vrati u punu formu.

Geršon Jabusele hvata s leđa Egzuma i baca ga na parket / EuroleagueTV

Da je Real zaista "kraljevski klub", kako mu ime kaže, uputio bi javno izvinjenje za ponašanje svojih igrača, a pre svega Jabusele. Da igrači tog košarkaškog giganta imaju obraza, i sami bi zamolili za oproštaj posle sramnih scena. Ali, korak dalje otišli su čelnici kluba iz španske prestonice.

Od petka do nedelje pre podne uprava je slala signale "svojim" novinarima po uglednim listovima kao što su "Marka" i "As" da će i oni, "naravno", reagovati zbog divljaštva te da će Jabusele, koji svakako više neće igrati protiv Partizana ove sezone zbog kazne Evrolige, "ispaštati, evo, koliko odmah".

To "odmah" trebalo je da bude prvenstvena utakmica Real - Saragosa (izveštaj sa nje "Novosti" su vam već priredile). Međutim, ništa od kazne nije bilo.

Jabusele je igrao kao da se u četvrtak uveče, kada je ekipa Željka Obradovića gostovala u Madridu, ama baš ništa nije dogodilo. Istina, nije baš ostavio neki epohalni utisak (čak 35 minuta proveo je na parketu, no dao je samo četiri poena, uz šest promašenih od osam upućenih šuteva), ali i nije poenta u bilo kakvoj statistici, već o stavu.

Ne, nije morao Real da "održi neformalno datu reč" da će kazniti najvećeg vinovnika incidenta. Ne mora se to.

Samo bi bilo lepo da se poslala poruka, i Partizanu, ali i sportskoj javnosti, da za divljačko ponašanje stvarno nema mesta na sportskim igralištima i da oni koji se tako ponašaju, moraju da snose posledice. A jedina posledica koju je od strane kluba snosio Jabusele je što je propustio "čak" četiri minuta i 54 sekunde duela sa Saragosom.

Kada se stvari postave naopačke, onda, to, valjda tako i ide.

Možda baš zato i ne vodi "kraljevski klub" sa 2:0 posle dva meča pred svojom publikom, već je i tu Real okrenut "naopačke".

Treća utakmica ove četvrtfinane serije, koja se igra dok neko ne ostvari tri pobede, na programu je u utorak od 20.30 u Beogradu. Prenos uživo možete pratiti na portalu "Novosti", na čijim sportskim stranicama vas već čeka obilje zanimljivog materijala.

Bonus video: MADRID OVAKVU CRNO-BELU SCENU NE PAMTI: "Grobari" izašli na ulice prestonice Španije, a onda... (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)