BUDUćNOST JE ZLATNA: Selektor rukometaša Toni Đerona sve više poziva mlade igrače

Novosti online

22. 04. 2023. u 23:05

SRBIJA ima mlade rukometaše, od kojih se u budućnosti očekuje da zasijaju punim sjajem. Lane su oduševili osvajanjem bronze na juniorskom EP, a selektor seniorskog tima Toni Đerona polako ih uvodi u najjači tim. Posle Stefana Dodića, šansu u kvalifikacijama za EP 2024. u Nemačkoj dobili su i pivotmen Luka Rogan i bek Nikola Zečević, koji je igrao revanš u Norveškoj.

БУДУћНОСТ ЈЕ ЗЛАТНА: Селектор рукометаша Тони Ђерона све више позива младе играче

FOTO: M. Vukadinović

- Luka i Nikola su deo "zlatne generacije" srpskog rukometa, od koje se očekuje da u budućnosti donese mnogo radosti navijačima. Kako u nacionalnom timu, tako i u svojim klubovima, svakodnevno potvrđuju svoj kvalitet, potencijal i veštine. Obojica su na svojim pozicijama najtalentovaniji igrači svoje generacije i zadovoljstvo je biti deo njihovog rukometnog napretka i razvoja - ističe za sajt RSS Toni Đerona.

Rogan ne igra važnu ulogu samo u juniorskoj selekciji, već i u svojoj Vojvodini, koja se sinoć protiv švedskog Alingsasa borila za ulazak u finale Evrokupa.

- Verujem da će u utakmicama sa Finskom i Slovačkom biti prostora za određenu minutažu, ali je prioritet opravdati ulogu favorita i ostvariti obe pobede. Pozivi na okupljanja sa A timom mi mnogo znače, iz razloga što u toku nedelje treniram i provodim vreme sa najboljim igračima naše zemlje, pa čak i današnjice, i mogu mnogo od njih da naučim, kako na terenu, tako i van njega. Utakmice u EHF kupu mi pomažu da steknem veliko iskustvo, koje doprinosi mom napretku. Nije mnogo igrača imalo priliku da se bori za finale nekog evropskog takmičenja u Srbiji. Već smo napravili istorijski rezultat - naglašava mladi pivot.

Svojih pet minuta dočekao je i kapiten Partizana Nikola Zečević:

- Nadao sam se ponovnom pozivu, jako sam srećan i uzbuđen što ću biti deo najboljeg sastava i sarađivati sa stručnim štabom. Očekuju nas dve jako bitne utakmice, moramo dobro da se pripremimo i da na kraju okupljanja ispunimo naš cilj. Slegli su se utisci posle debija. Krivo mi je što ga je obeležio poraz mog tima, ali sam svakako ponosan na sebe što sam upisao prve minute i dao prvi gol. Nekoliko dana posle okupljanja nisam mogao da verujem da mi se ostvario dečački san, ali sam se brzo fokusirao na obaveze sa klubom. Saveti saigrača iz reprezentacije su mi pomogli da se brzo adaptiram i da imam osećaj kao da sam tu već duže vreme i zato se radujem novom druženju sa njima.

Naše mlade asove ovog leta očekuje juniorsko SP.

FINCI, PA SLOVACI

NAŠE najbolje rukometaše samo bod deli da overe plasmana na EP od 12. do 29. decembra u Norveškoj. U petom kolu grupe 2, Srbija u četvrtak (18.00) u Ventu igra sa Finskom, a u šestom, 30. aprila u Novom Sadu, sastaje se sa Slovačkom.

TABELA: Norveška 6, Srbija 6, Finska 2, Slovačka 2 boda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)