"DELFINI" SE OBRUKALI: Vaterpolisti Srbije u poslednjem kolu Svetskog kupa doživeli šokantan poraz od Gruzije

S. K.

14. 03. 2023. u 19:24

"DELFINI" su se obrukali na kraju kvalifikacione grupe B Svetskog kupa u Podgorici. Vaterpolisti su u poslednjem kolu doživeli šokantan poraz posle peteraca od Gruzije - 22:23 (2:4, 3:2, 3:2, 3:3 - 11:12).

ДЕЛФИНИ СЕ ОБРУКАЛИ: Ватерполисти Србије у последњем колу Светског купа доживели шокантан пораз од Грузије

Foto: AP

Tako će izabranici Uroša Stevanovića tek posle duela Grčke i Crne Gore saznati da li su se plasirali na finalni turnir od 29. juna do 1. jula u Los Anđelesu.

Srbi su od početka igrali slabo, bez ideja, mlako, bezopasno. Dozvolili su Mitrović i drugovi da se Gruzijci razigraju, da primaju lake golove, a da u napadu igraju traljavo. Puleni Dejana Stanojevića su preko Šušiašvilija poveli i sve do sredine treće četvrtine kontrolisali su igru i rezultat. Tek u 20. minutu "delfini" su preko Vučinića prvi put poveli sa 7:6. Međutim, isti igrač je ubrzo promašio petarac i omogućio rivalu da vrati vođstvo - 7:8.

Kada je dva i po minuta pre kraja Radulović doneo 11:9 poverovali smo da je našim mukama kraj. Međutim, kao protiv Španaca Srbi su stali u odbrani i dozvolili Gruzinima da za minut izjednače - 11:11.

Uzbudljiva je bio i penal serija, u kojoj su Gruzini bili sigurniji, jer je promašio samo Šušiašvili, a kod nas Mandić i Vučinić, tako da su Gruzini ostvarili prvu, istorijsku pobedu nad Srbijom. A našima preostaje da se dobro zamisle, jer posle šokatnog poraza od Francuske na Evropskom prvenstvu u Splitu, sada ih je matirao još jedan autsjader.

GRUZIJA - SRBIJA 23:22

BAZEN: "Morača" u Podgorici. Gledalaca: 200. Sudije: Periš (Hrvatska) i Spiritosando (SAD). Igrač više: Srbija 6 (5) , Gruzija 10 (3). Dva igrača više: Srbija 1 (0). Peterci: Srbija 2 (1), Gruzija - .

GRUZIJA: Razmadze (11 odbrana), Akvledijani 2, Davdani 2, Šušiašvili 5, Bitadze 1, Jelača 3, Adejšvili, Tešelašvili 2, Imnaišvili 3, Magrakvelidze 2, Vasić 5, Dziksiarenka, Gvedatze.

SRBIJA: Mišović, Mandić 5, Strahinja Rašović 3, Ranđelović, Toholj, Radulović 1, Lukić 2, Dimitrijević 1, Stanojević, Ubović 1, Janković 4, Vučinić 5, Mitrović (10 odbrana).

PODGORICA

REZULTATI sedmog kola grupe B: Gruzija - Srbija 23:22 pp, Crna Gora - Grčka 19.30.

TABELA: Španija 13, Grčka 9, Srbija 9, Crna Gora 6, Gruzija 5, Australija 0 bodova.

ZAGREB

REZULTATI sedmog kola grupe A: Mađarska - Hrvatska u toku, Italija - SAD 20.30.

TABELA: Italija 12, Hrvatska 9, SAD 9, Mađarska 6, Japan 3, Francuska 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024