VIKTOR NEMEŠ O NAREDNOJ SEZONI: "Osvajanje olimpijske viza za Pariz je najvažnija stvar"

Novosti online

28. 01. 2023. u 13:06

RVAČKI reprezentativac Srbije Viktor Nemeš ima ogroman motiv da ove godine na velikim takmičenjima "ispravi grešku" od prošle godine kad nije uspeo da osvoji medalju na SP u Beogradu.

ВИКТОР НЕМЕШ О НАРЕДНОЈ СЕЗОНИ: Освајање олимпијске виза за Париз је најважнија ствар

EPA/ETIENNE LAURENT

Rvačka reprezentacija Srbije već tri nedelje nalazi se na Divčibarama gde se sprovode bazične pripreme za takmičenja koja ih očekuju, pre svega Evropsko prvenstvo u Zagrebu koje je na programu u aprilu.

- Ovo je za nas neko novo iskustvo, ali ovde na Divčibarama imamo zaista fantastične uslove. Imamo sve što nam je potrebno, salu sa tri strunjače, teretanu, bazen, saunu i sve preduslove da uradimo dobru podlogu za sve napore koji nas očekuju ove takmičarske godin - izjavio je Nemeš.

Reprezentaciju je na pripremama posetio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

- Davor i ja smo odlični drugari, dugo godina smo bili i cimeri. Kao i uvek, dao mi je dosta saveta.  Mislim da mogu do odličja u Beogradu što bi značilo i olimpijsku vizu za Igre u Parizu, a to je najvažnija stvar - istakao je Nemeš.

Viktorov mlađi brat, Mate Nemeš, konstatuje da će njegov glavni fokus ove godine biti odbrana titule prvaka sveta. 

- Nedeljno imamo devet treninga. Malo više u ovom periodu radimo na snazi, ali ne zapostavljamo tehniku ni taktiku. Sjajna je stvar što sa nama trenira i značajan broj mlađih rvača koji imaju priliku da stiču dragoceno iskustvo. Trudimo se da na njih prenesemo naše znanje kako bismo i u budućnosti imali mnogo uspeha. Rvački savez se zaista trudi da nam omogući najbolje uslove i do ja za svaku pohvalu. Da nema te podrške ne bismo mogli da beležimo tako dobre rezultate. Ono što se desilo prošle godine sa osvajanjem pet odličja na Svetskom prvenstvu je vrhunski podvig. Biće teško sve to ponoviti, ali mi smo željni novih uspeha i medalja, odlično treniramo i nadam se da ćemo nastaviti sa osvajanjem medalja na velikim takmičenjima - zaključio je Mate Nemeš.

Rvačka reprezentacija Srbije na Divčibarama će boraviti do 2. februara, a potom krenuti sa prvim učešćima na međunarodnim turnirima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade